LIVE: Στους 145 οι νεκροί στη Βηρυτό-Ψάχνουν απεγνωσμένα για επιζώντες

Συγκλονισμένος παραμένει ολόκληρος ο πλανήτης μετά τις δύο φονικές εκρήξεις στον Λίβανο. Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι δεκάδες άνθρωποι που αγνοούνται καθώς εγκλωβίστηκαν ή θάφτηκαν στα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρωτεύουσα του Λιβάνου μοιάζει με βομβαρδισμένη πόλη, ενώ πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις οικείες τους, οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 5.000 τραυματίες και για 145 νεκρούς, ο αριθμός των οποίων, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί.

Η Βηρυτός έχει τεθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ενώ τα σωστικά συνεργεία εργάζονται στα όρια της εξάντλησης, προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες. Ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει διευκρινιστεί, αξιωματούχοι από το Λίβανο, ωστόσο, κάνουν λόγο για «πολλούς ανθρώπους».

Την ίδια στιγμή, κυβερνήσεις απ' όλον τον κόσμο οργανώνουν αποστολές βοήθειας στο Λίβανο, καθώς στην παρούσα συγκυρία, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθεί στις έκτακτες και κρίσιμες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα αναχώρησε η κυπριακή αποστολή που θα συνδράμει στο σωστικό έργο στη Βηρυτό και ιδιαίτερα στην προσπάθεια αναζήτησης επιζώντων. Η αποστολή μετέφερε ομάδα της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, μαζί με τους εκπαιδευμένους σκύλους τους στον Λίβανο, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες των τοπικών Αρχών για αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τις εκρήξεις στο Λίβανο.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER


Δειτε Επισης

Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
«Η γέφυρα μόλις κατέρρευσε»-Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας