Η Ε.Ε. στέλνει διασώστες στη Βηρυτό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

"Μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη του λαού της Βηρυτού μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που έχει κοστίσει πολλές ζωές και άφησε πολλούς άλλους τραυματίες", δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με την έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου, απευθύνοντας τα συλλυπητήρια της ΕΕ "σε όλους εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους".

Όπως σημειώνει, "σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στον λαό του Λιβάνου. Ως άμεσο πρώτο βήμα, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των λιβανικών αρχών".

"Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ συντονίζει τώρα την επείγουσα ανάπτυξη περισσότερων από 100 υψηλής εκπαίδευσης πυροσβεστών, με οχήματα, σκύλους και εξοπλισμό, που ειδικεύονται στην αναζήτηση και διάσωση σε αστικά περιβάλλοντα", ανακοίνωσε ο Επίτροπος σημειώνοντας ότι "θα συνεργαστούν με τις αρχές του Λιβάνου για να σώσουν ζωές επί του εδάφους".

"Ήδη, οι Κάτω Χώρες, η Ελλάδα και η Τσεχία έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν την κρίσιμη επιχείρηση. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία έχουν επίσης προσφέρει βοήθεια μέσω του μηχανισμού και περισσότερα κράτη μέλη μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη", αναφέρει.

"Η ΕΕ έχει επίσης ενεργοποιήσει το δορυφορικό σύστημα χαρτογράφησης Copernicus για να υποστηρίξει τις λιβανικές αρχές στην εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς. Στεκόμαστε δίπλα στον Λίβανο και τον λαό του και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε περαιτέρω βοήθεια", κατέληξε ο Επίτροπος.

Δειτε Επισης

Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη