Τετάρτη 30 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η ουκρανική Αστυνομία συνέλαβε άνδρα που κρατούσε όμηρο σε τράπεζα του Κιέβου

  03/08/2020 18:48
Η ουκρανική Αστυνομία συνέλαβε άνδρα που κρατούσε όμηρο σε τράπεζα του Κιέβου

Η ουκρανική Αστυνομία συνέλαβε άνδρα που κρατούσε όμηρο σε τράπεζα του Κιέβου

  03/08/2020 18:48

Συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας ο άνδρας που κράτησε όμηρο μία υπάλληλο σε τράπεζα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ενώ απειλούσε να ανατινάξει το κτίριο όπου στεγάζονταν η τράπεζα. Οι Αρχές σύμφωνα με το ΑΠΕ, απελευθέρωσαν την όμηρο, η οποία να σημειωθεί ότι δεν τραυματίστηκε.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από τις SBU διακρίνεται ο δράστης με χειροπέδες, ενώ έχει μεταφερθεί σε ένα βανάκι από δύο ένοπλους άνδρες. Ο άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα το μεσημέρι και είπε στους υπαλλήλους ότι έχει εκρηκτικό μηχανισμό στο σακίδιό του και τους ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία. Ο δράστης ζήτησε να δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφους.

Η Αστυνομία επέτρεψε σε δημοσιογράφους να συνομιλήσουν μαζί του προτού κάνει έφοδο στο κτίριο. Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 112.ua ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είναι "άγιο πνεύμα" και επέκρινε τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με ομήρους στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα, ένοπλος κράτησε ομήρους 13 ανθρώπους σε ένα λεωφορείο για πολλές ώρες, μέχρι που δέχτηκε να τους απελευθερώσει και να παραδοθεί. Στις 23 Ιουλίου, άλλος άνδρας πήρε ως όμηρο υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας. Ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών το Σάββατο.

Πηγή: Έθνος 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας