Έσπασαν και το φράγμα των 18 εκατομμυρίων τα κρούσματα-Παγκόσμια ανησυχία

Ξεπέρασαν πλέον τα 18 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο, τα μισά και πλέον εκ των οποίων εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, κατά την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε κυβερνητικές ανακοινώσεις ως τις 01:40 (ώρα Κύπρου).     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε τεντωμένο σχοινί η έξαρση κρουσμάτων-Τα πιθανά οριζόντια μέτρα και τα σενάρια

Έχουν επιβεβαιωθεί 18.011.763 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 687.941 θάνατοι, ιδίως στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, με 4.657.693 μολύνσεις και 154.793 νεκρούς, στη Βραζιλία (2.733.677 μολύνσεις, 94.104 νεκροί) και στην Ινδία (1.750.723, 37.364 αντιστοίχως).
 
Στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν χθες 47.508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 515 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
 
Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έχει ξεπεράσει τους 4,6 εκατ., ενώ ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 154.834 στη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτής της σχολής ιατρικής με έδρα τη Βαλτιμόρη ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας).
 
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων μειώθηκε χθες σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες, όταν ξεπερνούσαν τις 60.000 ανά 24ωρο.
 
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Φλόριντα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας. Η νοτιοανατολική αυτή πολιτεία υφίσταται το τελευταίο διάστημα σκληρό χτύπημα από την πανδημία. Χθες Κυριακή κατέγραψε 77 νέους θανάτους — αριθμό πάντως αισθητά μειωμένο από το ρεκόρ των 179 που κατέγραψε την προηγουμένη — με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως εδώ τα 6.920.
 
Στη Βραζιλία,  το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 541 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν άλλα 25.800 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι ως εδώ τους 94.104 νεκρούς επί συνόλου 2,73 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο.
 
Σε ότι αφορά στο Μεξικό, ανακοινώθηκε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 274 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.853 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός ως εδώ πλησιάζει πλέον τους 48.000 νεκρούς — ανέρχεται σε 47.746 — επί συνόλου 439.046 μολύνσεων στο Μεξικό, τη χώρα που καταλαμβάνει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας την τρίτη θέση στην μακάβρια παγκόσμια κατάταξη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας.
 
Η μεξικανική κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πιθανόν είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνει επίσημα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επαρκής αριθμός τεστ.
 
Στην Αίγυπτο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 167 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες — τον χαμηλότερο αριθμό σε ημερήσια βάση από την 22η Απριλίου — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 94.483.
 
Το ίδιο διάστημα άλλοι 31 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αίγυπτο να φθάνει τους 4.865 νεκρούς.
 
Παράλληλα 1.318 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνουν τους 42.455, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας.
 
Στην Κίνα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 43 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι στα 36 επρόκειτο για μετάδοση στην κοινότητα και 7 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό αφού φθάσουν στην κινεζική επικράτεια.
 
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Τα 28 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων, και τα υπόλοιπα οκτώ στην επαρχία Λιαονίνγκ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
 
Άλλοι δέκα άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 781 ασθενείς, οι 35 από τους οποίους σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
 
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.428 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν