Πτώση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, τρίτη χώρα σε θανάτους το Μεξικό

Η Κίνα κατέγραψε 45 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στις 31 Ιουλίου, σημαντική μείωση από τις 127 νέες μολύνσεις την προηγουμένη, ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή της χώρας.
 
Από τα νέα κρούσματα, τα 31 εντοπίστηκαν στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, άλλα οκτώ στην επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα έξι ήταν εισαγόμενα.
 
Επίσης στην Κίνα εντοπίστηκαν 23 ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό, έναντι 11 την Πέμπτη.
 
Μέχρι χθες Παρασκευή στην Κίνα είχαν καταγραφεί 84.337 κρούσματα covid-19 και 4.634 θάνατοι.
 
Τρίτη χώρα παγκοσμίως σε θανάτους το Μεξικό
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από κορωνοϊό στο Μεξικό αυξήθηκε χθες Παρασκευή κατά 688 για να φτάσει στις 46.688, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών, μπροστά από τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
 
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού κατέγραψε επίσης 8.458 νέες μολύνσεις από covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των κρουσμάτων σε 424.637.
 
Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων.
 
Στους 1,442 οι νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας
Περισσότεροι από 1.442 νέοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
 
Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή ημέρα κατά την οποία καταγράφονται περισσότεροι από 1.200 θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φτάνει πλέον τις 153.268.
 
Παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν και 69.160 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αριθμός που παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την Πέμπτη.
 
Από την αρχή της επιδημίας έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μολύνσεις από covid-19.
 
H ανησυχία στη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με την πολιτεία να καταγράφει χθες 257 νέους θανάτους από κορωνοϊό, αριθμό ρεκόρ για ένα 24ωρο. Εξάλλου στην πολιτεία αυτή έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 470.000 κρούσματα και πλέον η Φλόριντα ξεπερνά σε μολύνσεις τη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας την άνοιξη.
 
Πάνω από 50,000 τα νέα κρούσματα στη Βραζιλία
Το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία καταγράφηκαν 52.383 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς και 1.212 θάνατοι, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της χώρας.
 
Μέχρι στιγμής στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών φτάνει τις 92.475, βάσει των στοιχείων του υπουργείου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο