Χωρίς φρένο η έξαρση της πανδημίας-247 χιλιάδες νέα περιστατικά την Τρίτη

Στα 16,9 εκατομμύρια ανήλθαν την Τετάρτη τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, με το σύνολο των θανάτων να φτάνει πλέον στους 663.476.

Με βάση την καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometer, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 247.581 νέα περιστατικά και 5.567 νέοι θάνατοι.
 
Την ίδια ώρα 10,4  εκατομμύρια έχουν αναρρώσει από τον ιό, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σε 5,7 εκατ. εκ των οποίων το 99% παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία.
 
Στις ΗΠΑ, την χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία καταγράφηκαν χθες 64.729 νέα περιστατικά με το σύνολο πλέον να ανέρχεται στα 4,5 εκατ. Οι νέοι θάνατοι ανήλθαν στους 1.245 με το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται σε 152.320.
 
Στη Βραζιλία τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στα 41.169 με το σύνολο των περιστατικών να φτάνει τα 2,5 εκατ. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν ανήλθαν στους 955, με το σύνολο των απωλειών στη χώρα να φτάνει στις 88.634.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία, όπου τα νέα περιστατικά ανήλθαν σε 49,632 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 776. Τα συνολικά περιστατικά ξεπέρασαν τα 1,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι έφτασαν τις 34.224.
 
Τέταρτη σε αριθμό κρουσμάτων η Ρωσία με 5. 395 νέα περιστατικά και 150 νέους θανάτους, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 823.515 και το σύνολο των θανάτων στους 13,504.
Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα που ακολουθούν στην κατάταξη είναι η Ν.Αφρική, το Μεξικό, το Περού και η Χιλή, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΛεμεSOS από τα ορφανά κρούσματα, φόβοι για δεύτερο κύμα πανδημίας

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές