Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Λύπη προκαθημένων χριστιανικών Εκκλησιών στη Βρετανία για την Αγία Σοφία

  14/07/2020 21:55
Λύπη προκαθημένων χριστιανικών Εκκλησιών στη Βρετανία για την Αγία Σοφία

Λύπη προκαθημένων χριστιανικών Εκκλησιών στη Βρετανία για την Αγία Σοφία

  14/07/2020 21:55
Τη λύπη τους για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκφράζουν με κοινή δήλωση οι προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών διαφόρων δογμάτων στη Βρετανία.
 
«Μας θλίβει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Για μία μακρά περίοδο η Αγία Σοφία ήταν ένα μοναδικό κέντρο που συμβόλιζε τη συνύπαρξη ανθρώπων της πίστης.
 
«Είναι ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ως χώρος όπου η πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης λέγεται οπτικά, μπορεί να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανεξιθρησκείας και σεβασμού. Η απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της με αυτό τον τρόπο είναι μία ισχυρή, συμβολική αλλαγή που είναι λυπηρή και επώδυνη για πολλούς ανθρώπους της πίστης ανά τον κόσμο», αναφέρει η δήλωση των Προέδρων των Ενωμένων Εκκλησιών στην Αγγλία (Churches Together in England).
 
Οι υπογράφοντες είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εκκλησιών αιδεσιμότατος Δρ Χιου Όζγκουντ, ο Αρχιεπίσκοπος Άγγελος του Λονδίνου της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Άγκου Ιρούκγου, επικεφαλής της Χριστιανικής Εκκλησίας του Θεού της Προφητείας Ην. Βασιλείου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας