Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο ελληνισμός της Αυστραλίας καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν

  13/07/2020 10:13
Ο ελληνισμός της Αυστραλίας καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν

Ο ελληνισμός της Αυστραλίας καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν

  13/07/2020 10:13

Πληθαίνουν καθημερινά οι «φωνές» που αντιδρούν στην προκλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Με επιστολή της η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης και απευθύνει έκκληση προς στην κυβέρνηση της Αυστραλίας να πάρει «θέση και πρωτοβουλίες σε όλα τα διεθνή Φόρουμ για την μη εφαρμογή αυτής της απόφασης».

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

«Η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία, ένα μνημείο
παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Η ενέργεια αυτή δεν συνιστά μόνο ευθεία προσβολή του χαρακτήρα του μνημείου που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλά έναν κρίκο στην συνολική προκλητική και επιθετική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και καλεί την παγκόσμια κοινότητα να σταματήσει της επικίνδυνες και διχαστικές ενέργειες του Ερντογάν.

Καλούμε την Αυστραλία Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες σε όλα τα διεθνή Φόρουμ για την μη εφαρμογή αυτής της απόφασης ή οποία το μόνο που προσφέρει είναι το μίσος και την εχθρότητα ανάμεσα στους Λαούς.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας
Ουαλίας».

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας