Στα χνάρια του Τραμπ ο Τζόνσον-Εμφανίστηκε για πρώτη φορά με μάσκα

Φορώντας μία μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, αποφάσισε να εμφανιστεί, για πρώτη φορά δημοσίως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για πρώτη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ φορά προστατευτική μάσκα δημόσια

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, o Τζόνσον επισκέφθηκε καταστήματα στο Άξμπριτζ (πρόκειται για την εκλογική του Περιφέρεια) και συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους ιδιοκτήτες, ενώ έλεγξε τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή μετάδοσης του φονικού ιού.

Παράλληλα ανέφερε πως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι κανόνες που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας. Να σημειωθεί ότι το παράδειγμα του Βρετανού πρωθυπουργού ακολούθησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ. 

 

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι ειδικοί στο χώρο της υγείας, υποστηρίζουν κινήσεις για να καταστεί απαραίτητη η χρήση της μάσκας σε χώρους όπως οι παμπ και τα καταστήματα. Μάλιστα οι επικριτές του Βρετανού πρωθυπουργού αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρξει «σαφής καθοδήγηση» αναφορικά με τη χρήση μάσκας.

Ακόμη όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η κυβέρνηση Τζόνσον σκέφτεται να ακολουθήσει την τακτική της κυβέρνησης της Σκωτίας (έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας) καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι οι εσωτερικοί χώροι είναι «πολύ πιο επικίνδυνοι» για την αερομεταφορά σταγονιδίων.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από τους Εργατικούς αλλά και επιστήμονες για να πει στους πολίτες με λεπτομέρεια που πρέπει να φορούν μάσκα και που όχι.  Σημειώνεται πως ο σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών Jonathan Ashworth, έγραψε στο Twitter ότι απαιτείται «ισχυρή και ξεκάθαρη καθοδήγηση» για τη χρήση μάσκας.

 

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο