Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δικαίωμα 567 ετών κατά την «διεύθυνση βακουφίων» η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

  11/07/2020 16:11
Δικαίωμα 567 ετών κατά την «διεύθυνση βακουφίων» η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

Δικαίωμα 567 ετών κατά την «διεύθυνση βακουφίων» η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

  11/07/2020 16:11
«Το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς είναι μια θετική απόφαση όσον αφορά τις ανθρώπινες αξίες και ένα δικαίωμα 567 ετών», αναφέρει ανακοίνωση της «διεύθυνσης βακουφίων» σχολιάζοντας την απόφαση η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τζαμί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα εκτελεστικά και δικαστικά όργανα της Τουρκικής Δημοκρατίας με την απόφασή τους επέτρεψαν 86 χρόνια μετά, η Αγιά Σοφιά, να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι ως τζαμί κατά τον τρόπο που γινόταν την εποχή του Φατίζ Σουλτάν Μεχμέτ».
 
Η τουρκική Κυβέρνηση, προστίθεται, που έχει επιστρέψει βακουφική περιουσία σε Χριστιανούς και Εβραίους και «τις άνοιξε για προσευχή» (ΣΣ: εννοεί λειτουργία σε κάποιες εκκλησίες και συναγωγές στο παρελθόν), τώρα αποκατέστησε έναν μουσουλμανικό χώρο λατρείας με την αρχή του σεβασμού της εμπιστοσύνης.
 
Πλέον, αναφέρει η ανακοίνωση της «διεύθυνσης βακουφίων», θα σταματήσει η επί πληρωμή είσοδος και Μουσουλμάνοι και μη θα μπορούν με ευκολία να επισκεφθούν την Αγία Σοφία.
 
«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας είναι ένα δικαίωμα 567 ετών. Υπάρχει και στον τίτλο ιδιοκτησίας ότι είναι τζαμί», σημειώνει.
 
Και στην Κύπρο, συνεχίζει η ανακοίνωση, όπως κι αν στηρίζουν την περιουσία των βακουφίων, όπως και αν ομορφαίνουν αυτές τις περιουσίες και τις χρησιμοποιούν προς όφελος της ανθρωπότητας, αντικρίζουν με ικανοποίηση αυτού του είδους τις ενέργειες στην Τουρκία και διεθνώς. Και ελπίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστούν οι προσπάθειες στήριξης όλων των βακούφικων περιουσιών σε όλο τον κόσμο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας