Κόλλησε κορωνοϊό και της έδωσαν υδροξυχλωροκίνη στο σπίτι-Πέθανε λίγες ημέρες μετά

Μια 17χρονη στην Φλόριντα των ΗΠΑ, που είχε καταπολεμήσει πολλές ασθένειες στην σύντομη ζωή της, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και μιας αυτοάνοσης διαταραχής, πέθανε τελικά από επιπλοκές από τον κορωνοϊό στα τέλη Ιουνίου.
 
Ωστόσο, η πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση από τον ιατροδικαστή αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του θανάτου της. Σύμφωνα με την έκθεση, η Κάρσιν Λέι Ντέιβις κόλλησε κορωνοϊό αφότου παραβρέθηκε σε μια γιορτή στην ο ποία βρίσκονταν 100 άτομα, στην First Youth Church, όπου οι συμμετέχοντες δεν ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις και δεν φορούσε μάσκα.
 
Αντί να την πάνε στο νοσοκομείο, της έδωσαν υδροξυχλωροκίνη στο σπίτι
Αφότου η 17χρονη ανέπτυξε συμπτώματα κορωνοϊού, οι γονείς της την φρόντισαν στο σπίτι και αποφάσισαν να την πάνε στο νοσοκομείο, σχεδόν μία εβδομάδα μετά. Η μητέρα της, νοσοκόμα στο επάγγελμα και ο πατριός της, βοηθός ιατρού, έδωσαν στην Ντέιβις αζιθρομυκίνη και υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο για την ελονοσία που προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ως θεραπεία για τον κορωνοϊό παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς πέθαναν πιο γρήγορα.
 
Η Ντέιβις, η οποία θεωρείται ότι ήταν ανοσοκατασταλτική λόγω των προηγούμενων ασθενειών της και της προϋπάρχουσας κατάστασής της – της παχυσαρκίας – παραβρέθηκε στο πάρτι στις 10 Ιουνίου. Τρεις ημέρες αργότερα, άρχισε να έχει πονοκέφαλο, πόνο στο στήθος και έναν ήπιο βήχα, τον οποίο η οικογένειά της πίστευε ότι ήταν λοίμωξη, αναφέρει η έκθεση.
 
Στις 19 Ιουνίου, η μητέρα της πίστευε πως ήταν λίγο «χλωμή» ενώ κοιμόταν, και τσέκαρε το επίπεδο οξυγόνου της, το οποίο βρήκε ανησυχητικά χαμηλό, περίπου στο 40. Ένα υγιές επίπεδο οξυγόνου είναι περίπου στο 95. Στην συνέχεια, η μητέρα της χρησιμοποίησε την φιάλη οξυγόνου του παππού της, που την βοήθησε να ανεβάσει το οξυγόνο της στο 60 και της έδωσε υδροξυχλωροκίνη προτού την πάει στο νοσοκομείο.
 
Οι γονείς της αρνήθηκαν τις οδηγίες των γιατρών για να διασωληνωθεί-Επέμεναν να της δώσουν υδροξυχλωροκίνη
Στο νοσοκομείο, η 17χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και οι γιατροί συνέστησαν να διασωληνωθεί, κάτι που οι γονείς της αρνήθηκαν. Αντ’ αυτού προτίμησαν να ακολουθήσει θεραπεία με πλάσμα, αλλά μετά από 3 ημέρες η κατάστασή της δεν είχε βελτιωθεί και οι γιατροί επέμεναν να την διασωληνώσουν. Στις 22 Ιουνίου, η κατάσταση της Ντέιβις συνέχισε να επιδεινώνεται και οι γονείς της ζήτησαν να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Πέθανε μία μέρα αργότερα.
 

Η μητέρα της μοιράστηκε ένα σημείωμα που έγραψε στην σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε από μία φίλη της 17χρονης, που έλεγε ότι «λυπάται απίστευτα με τον χαμό της κόρης της σε τόσο μικρή ηλικία, αλλά νιώθει παρηγοριά με το γεγονός ότι δεν υπέφερε. Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο» έγραψε, συνεχίζοντας: «Η Κάρσιν δεν είχε μια εύκολη ζωή. Αντιμετώπισε προκλήσεις με την υγεία της από την ηλικία των 2 ετών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και μιας πολύ σπάνιας αυτοάνοσης διαταραχής. Υπέμεινε χρόνια θεραπείας, επισκέψεις γιατρών, ειδικών αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των θεραπειών. Έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 10 ετών.  Ωστόσο, επέζησε από όλα αυτά, ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε και ποτέ δεν εστίασε στον εαυτό της. Ακόμη και μέσα από την μάχη της με τον κορωνοϊό, αγωνίστηκε να αναπνεύσει, ποτέ δεν έκλαψε ούτε παραπονέθηκε ή φοβήθηκε».
 
Υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος η μητέρα της-Υποστήριζε διάφορες θεωρίες συνομωσίας
Ωστόσο, ο θάνατος της 17χρονης πυροδότησε οργή με την δημοσίευση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η επιστήμονας- αναλύτρια δεδομένων της Φλόριντα, Ρεμπέκα Τζόουνς, η οποία απολύθηκε από την θέση της στο υπουργείο Υγείας της Φλόριντα στα μέσα Μαϊου επειδή αρνήθηκε να αλλάξει ποια δεδομένα κορωνοϊού θα δημοσιεύει το κράτος, έγραψε για τον θάνατο της Ντέιβις στην ιστοσελίδα της Florida COVID Victims και σε μια σειρά από viral tweets. 
 

Η Τζόουνς βρήκε την σελίδα στο Facebook της μητέρας της, την οποία τώρα έχει διαγράψει, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για υπόγεια κυβερνητικά δίκτυα, υποστήριζε το αντιεμβολιαστικό κίνημα αλλά και τις διαμαρτυρίες κατά της χρήσης μάσκας. Η μητέρα της Ντέιβις είχε μάλιστα, αναρτήσει την απογοήτευσή της όταν οι γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν στην κόρη της υδροξυχλωροκίνη.
 
«Τίποτα από όλα αυτά δεν έπρεπε να συμβεί» έγραψε η Τζόουνς. «Λυπάμαι τόσο πολύ γι’ αυτό το κορίτσι που έχασε έτσι την ζωή της. Είμαι τόσο εξοργισμένη με τον κίνδυνο των αντιεπιστημονικών θεωριών συνωμοσίας και των ανθρώπων που οι παρωχημένες νοοτροπίες τους μπορούν να προκαλέσουν βλάβη».
 

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ