Δεύτερη τοπική καραντίνα μέσα σε δύο ημέρες στην Ισπανία

Η Γαλικία, η βορειοδυτική περιοχή της Ισπανίας, επέβαλε καραντίνα σήμερα σε περίπου 70.000 κατοίκους μιας κομητείας έπειτα από την έξαρση στα κρούσματα του κορωνοϊού που παρατηρήθηκε, μια ημέρα μετά την επιβολή τοπικού lockdown στην Καταλονία.
 
Οι κάτοικοι της κομητείας Α Μαρίνα, κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ισπανίας, στην επαρχία Λούγκο, δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από την περιοχή από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην Γαλικία, στις 12 Ιουλίου. Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός της Λα Μαρίνα, αλλά η είσοδος ή η έξοδος στην πόλη θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
 
Ο τοπικός υπουργός Υγείας Χεσούς Βάσκες Αλμουίνα είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι οι περισσότερες εστίες του κορωνοϊού συνδέονται με πολλά μπαρ στην περιοχή. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 258 κρούσματα στη Γαλικία, εκ των οποίων τα 117 στο Λούγκο.
 
Εφεξής τα μπαρ και τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο με το 50% της χωρητικότητάς τους και οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, στις παραλίες ή στις πισίνες, είπαν οι αρχές.
 
Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίλλα δήλωσε σήμερα ότι το υπουργείο του παρακολουθεί την κατάσταση στη Γαλικία και στην Καταλονία πολύ στενά. «Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και το lockdown ήταν το κλειδί για να ισιώσει η καμπύλη (των κρουσμάτων). Σήμερα είναι και πάλι απαραίτητα για να σταματήσει η έξαρση», έγραψε ο υπουργός στο Twitter.
 
Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.45 κρούσματα του κορωνοϊού και 28.85 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που καθιστά τη χώρα μια από τις περισσότερο πληγείσες στην Ευρώπη.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία