Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν

  05/07/2020 07:23
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν

  05/07/2020 07:23

Ακόμα μία πυρκαγιά και έκρηξη συγκλόνισε το Ιράν σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας, αφού σύμφωνα με ιρανικά Μέσα ξέσπασε φωτιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας νοτιοδυτικά της χώρας.

Η φωτιά ξέσπασε σε μετασχηματιστή του σταθμού της πόλης Αχβάζ, σβήστηκε από την πυροσβεστική και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε έπειτα από τοπικές διακοπές, δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας ενέργειας TAVANIR.

Σειρά περιστατικών έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το Ιράν.

Διαρροή χλωρίου εκδηλώθηκε σε μονάδα του πετροχημικού εργοστασίου Karoon κοντά στο λιμάνι Μπαντάρ Ιμάμ Χομεϊνί στον Κόλπο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SHANA.

«Ορισμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν κοντά στην μονάδα υπέστησαν ελαφρά τραύματα (από την εισπνοή χλωρίου)», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου στο SHANA.

Την Πέμπτη, φωτιά ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του.

Πρώην αξιωματούχος δήλωσε ότι το περιστατικό είναι πιθανόν να αποτελεί πράξη σαμποτάζ της λειτουργίας του σταθμού, οι δραστηριότητες του οποίου παραβιάζουν τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Την περασμένη Τρίτη, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κλινική στην βόρεια Τεχεράνη, από έκρηξη, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχο προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Στις 26 Ιουνίου, έκρηξη σημειώθηκε ανατολικά της Τεχεράνης κοντά στη στρατιωτική βάση Παρτσίν, όπου κατασκευάζονται όπλα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου από χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται σε περιοχή έξω από τη βάση.

Πηγή: gazzetta.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας