Show λαϊκισμού και επίθεση στην αριστερή πολιτιστική επανάσταση φασισμού από Τραμπ

Τι κι αν ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίζει δεκάδες χιλιάδες ζωές συμπατριωτών του, τι κι αν την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ, τι κι αν η 4η Ιουλίου είναι ημέρα εθνικής επετείου για την "Ημέρα Ανεξαρτησίας" της χώρας του, ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για προεκλογικό παραλήρημα και μία ύστατη αγωνιώδη προσπάθεια για να σώσει τις εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη.
 
Παρά τη σφοδρή κριτική που έχει δεχτεί για την άγνοια που επιδεικνύει στην πανδημία, στον βωμό των προεκλογικών του εκδηλώσεων, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προκάλεσε τη συγκέντρωση 7.500 ένθερμων υποστηρικτών του κατά την επίσκεψη και ομιλία του στο Όρος Ράσμορ, η οποία είχε αυστηρά πολιτικό χαρακτήρα. Περιορίστηκε σε ένα ακόμη ψευτοπατριωτικό λαϊκίστικο show θέλοντας να κρατήσει κραταιή την ιδεοληπτική πόλωση του κοινού που τον παρακολουθούσε, τον στήριζε και του ζητούσε "μία ακόμη τετραετία", την ώρα που ο ίδιος χρησιμοποιούσε διχαστική φρασεολογία με προμετωπίδα για άλλη μία φορά τη... λατρεία του για τα αγάλματα της χώρας και την εμμονή του με όσους βανδάλισαν μερικά από αυτά στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
 
 
Ποιος κορωνοϊός; Ο "ακροαριστερός φασισμός"
Παρά τις συστάσεις να μην πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία που θα δημιουργούσε συνωστισμό την ώρα που η πανδημία μαίνεται στις ΗΠΑ και ενώ την ίδια μέρα η κοπέλα του γιου του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ο Τραμπ αγνόησε τους επιστήμονες για χάρη του "πολέμου" που βλέπει και που θέλησε να κηρύξει κατά των "ακροαριστερών", όπως αποκάλεσε τους διαδηλωτές: "Υπάρχει ένας ακροαριστερός φασισμός που απαιτεί απόλυτη υποταγή. Αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την Αμερικανική Επανάσταση", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος που δεν είχε κανένα πρόβλημα να καπηλευθεί την ιστορική μέρα του λαού του για την προώθηση των αντιλήψεων και των πολιτικών του σκοπιμοτήτων.
 
"Θυμωμένοι όχλοι προσπαθούν να γκρεμίσουν αγάλματα των ιδρυτών μας. Πιστεύουν ότι ο αμερικανικός λαός είναι αδύναμος, απαλός και υποτακτικός", συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος που στη συνέχεια προσπάθησε να τονώσει το εθνικοπατριωτικό "ηθικό" και να δυναμιτίσει ένα πλήθος, δίνοντας σε αυτό το προφίλ του όχλου που ετοιμάζεται για μάχη: "Όπως έκαναν οι πατριώτες για αιώνες, ο Αμερικανός λαός θα σταθεί στον δρόμο και θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε γρήγορα", πριν φτάσει στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης για να βάλει στο "κάδρο" τον προσεχή του πολιτικό αντίπαλο και πρώην Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας: "Κανένα άτομο που παραμένει ήσυχο με την καταστροφή αυτής της λαμπρής κληρονομιάς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον".
 
Φτιάχνει "Εθνικό Κήπο Ηρώων" γεμάτο αγάλματα
Ανάμεσα στην προεκλογική του ομιλία την οποία αποφάσισε, όπως αποδείχτηκε, να αφιερώσει στην ημέρα της εθνικής επετείου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόνλαντ Τραμπ έδειξε για πολλοστή φορά πώς μόνιμη έγνοια του είναι τα αγάλματα της χώρας. Προανήγγειλε, λοιπόν, έναν "Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων", που, όπως είπε, θα είναι ένα υπαίθριο πάρκο με τα αγάλματα των "μεγαλύτερων Αμερικανών": "Ο αμερικανικός λαός είναι ισχυρός και περήφανος και δεν θα επιτρέψει στη χώρα μας και όλες τις αξίες, την ιστορία και τον πολιτισμό της να τους αφαιρεθούν. Το να καταστρέψεις ένα μνημείο είναι να αφαιρεθεί η κοινή μας κληρονομιά. Η κυβέρνησή μου δεν θα αντέξει επίθεση στη συλλογική εθνική μας μνήμη. Αντιμέτωποι με τέτοιες καταστροφές είναι ευθύνη μας ως Αμερικανοί να παραμείνουμε δυνατοί ενάντια σε αυτήν τη βία και να μεταδώσουμε ειρηνικά τη μεγάλη εθνική ιστορία μας στις μελλοντικές γενιές μέσω μνημείων που ανατέθηκαν πρόσφατα σε Αμερικανούς ήρωες", είπε ο Τραμπ.
 
Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη