Επ' αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαϊάμι κατά τις νυχτερινές ώρες

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σημείωσαν νέα μεγάλη αύξηση σήμερα στη Φλόριντα, την ώρα που ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης ανακοίνωνε την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες και ανέστειλε την επαναλειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ένα από τα πιο ανησυχητικά ξεσπάσματα της Covid-19 στις ΗΠΑ.
 
Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Κάρλος Χιμένες ανακοίνωσε ότι ξεκινά επ’ αόριστον απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενόψει και της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου. Παράλληλα, δεν θα ανοίξουν οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα καζίνο και τα θέατρα, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Παρασκευή.
 
«Ας γιορτάσουμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας σεβόμενοι το δικαίωμα του άλλου στη ζωή, την ελευθερία και την ευτυχία», ανέφερε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
 
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στις 37 από τις 50 Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της Φλόριντας. Μόνο σήμερα αναφέρθηκαν 9.488 νέα κρούσματα ενώ χθες καταγράφηκαν πάνω από 10.000. Την Πέμπτη σε όλες τις ΗΠΑ αναφέρθηκαν περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ παγκοσμίως για διάστημα 24 ωρών.
 
Στις αρχές της εβδομάδας, η κομητεία Μπράουαρντ, που γειτονεύει με το Μαϊάμι-Ντέιντ, κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
 
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, που επικρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, υποστήριξε και πάλι ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ κάνουν περισσότερα διαγνωστικά τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε μάλιστα «σπουδαίο νέο» τον αυξημένο αριθμό διαγνωστικών τεστ.
 
Σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters, το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά στη Φλόριντα αυξήθηκαν από το 4% τον περασμένο μήνα στο 16% τώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ανησυχητικό οποιοδήποτε ποσοστό άνω του 5%.
 
Ο Τραμπ θα γιορτάσει την 4η Ιουλίου με ένα ταξίδι στο Όρος Ράσμορ, παρά τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγκέντρωση μεγάλου πλήθους στην περιοχή και τις επικρίσεις των ιθαγενών για την επίσκεψη αυτήν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα παρακολουθήσει μια επίδειξη πυροτεχνημάτων μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους σε αυτό το μνημείο στη Νότια Ντακότα, όπου έχουν φιλοτεχνηθεί στον βράχο τα πρόσωπα τεσσάρων πρώην προέδρων.
 
Γεμάτες οι εντατικές μονάδες στην Αριζόνα
Στην Αριζόνα, σήμερα αναφέρθηκαν 4.433 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2. Οι κλίνες στις μονάδες εντατικής φροντίδας ενηλίκων είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 91% (περιλαμβάνονται και πάσχοντες από άλλες ασθένειες) ενώ οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 3.013, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.
 
Στην Αλαμπάμπα, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.754 σήμερα, αριθμός που συνιστά την υψηλότερη αύξηση μέσα σε 24 ώρες από την έναρξη της πανδημίας.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία