Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αύξηση της τιμής R στο Λονδίνο έως και πάνω από τη μονάδα-Άλλοι 137 θάνατοι

  03/07/2020 19:53
Αύξηση της τιμής R στο Λονδίνο έως και πάνω από τη μονάδα-Άλλοι 137 θάνατοι

Αύξηση της τιμής R στο Λονδίνο έως και πάνω από τη μονάδα-Άλλοι 137 θάνατοι

  03/07/2020 19:53
Πάνω από τη μονάδα ενδέχεται να έχει ανεβεί ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού, η γνωστή ως τιμή R, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που παρουσίασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης, το R στο Λονδίνο βρίσκεται μεταξύ 0,8-1,1.

Συνολικά πάντως στην Αγγλία το R παραμένει κάτω του ενός, συγκεκριμένα μεταξύ 0,8 και 0,9, τιμή ελαφρώς αυξημένη από το 0,7-0,9 της περασμένης εβδομάδας. Ευρύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή παραμένει στο 0,7-0,9.

Η μονάδα επισημαίνεται ως ανώτερη πιθανή τιμή του R και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, συγκεκριμένα στο Γιόρκσιρ και στη ΒΑ Αγγλία, στην κεντρική Αγγλία, στη ΝΑ Αγγλία και στη ΝΔ Αγγλία. Τα νέα στοιχεία έρχονται λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της εστίασης στην Αγγλία το Σάββατο, μετά από 15 εβδομάδες.
 
Στο μεταξύ, σε 137 ανέρχεται ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Συνολικά στη χώρα έχουν επισήμως καταγραφεί 44.131 θάνατοι από τον ιό. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 544 το 24ωρο έως τις 9 το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι παρά τις κατά τόπους εξάρσεις του ιού, όπως στο Λέστερ όπου επιβλήθηκε τοπικό lockdown, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόσθεσε ότι θέλει να ανοίξει όλους τους τομείς της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό οι πολίτες θα πρέπει τηρήσουν τους κανόνες επιδεικνύοντας υπευθυνότητα από αύριο, όταν θα ανοίξουν οι παμπ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα.

Σε διαφορετική περίπτωση και αν υπάρξουν νέες εξάρσεις του ιού, δε θα διστάσει να επιβάλει ξανά τοπικούς περιορισμούς. «Μείνετε σε εγρήγορση, ελέγξτε τον ιό, σώστε ζωές και απολαύστε το καλοκαίρι με ασφάλεια», είπε ο κ. Τζόνσον.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας