'Υποπτη φυγής θεωρούν την πρώην σύντροφο του Επστάϊν οι εισαγγελικές αρχές στη Νέα Υόρκη

Την χωρίς όρους προφυλάκιση της Γκισλέιν Μάξγουελ, την πρώην συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν η οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί, ζητούν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος "κίνδυνος φυγής" της ύποπτης.
 
Oπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, οι ισχυρές αποδείξεις που υπάρχουν σε βάρος της καθώς και η βαριά ποινή κάθειρξης που θα αντιμετωπίσει εφόσον καταδικαστεί συνιστούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η Μάξγουελ είναι εύπορη, έχει εκτεταμένους διεθνείς δεσμούς, διαθέτει τρία διαβατήρια και την υπηκοότητα άλλων δύο χωρών ενώ δεν έχει σοβαρούς δεσμούς στις ΗΠΑ, για αυτό και δεν υπάρχει "απολύτως κανένας λόγος" για να παραμείνει στη χώρα. Η Μάξγουελ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη.

Σύμφωνα όμως με τον Μαρκ Aλενμπο, τον συνιδρυτή του Sentencing Stats και πρώην στέλεχος της Επιτροπής Ποινών των ΗΠΑ, ενδέχεται να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ακόμη και αν δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 58χρονη κρυβόταν σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία μετά τη σύλληψη του Επστάιν, τον Ιούλιο του 2019.

Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι διέμενε σε ένα σπίτι στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο αγόρασε τον Δεκέμβριο με μετρητά, χρησιμοποιώντας μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Δεν έχει κανέναν άλλο δεσμό με την περιοχή αυτή του Μπράντφορντ. Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης να μην της επιβληθεί κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό "βραχιολάκι", υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να αφαιρέσει αυτήν τη συσκευή.

"Η Μάξγουελ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Επστάιν και τον βοήθησε να εκμεταλλευτεί κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών", είπε η εισαγγελέας του Μανχάταν Aντρεϊ Στράους. "Eπαιξε κρίσιμο ρόλο, βοηθώντας τον Επστάιν να εντοπίσει, να γίνει φίλος και να παρασύρει ανήλικα θύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Μάξγουελ συμμετείχε και η ίδια στη σεξουαλική κακοποίηση", είπε.

Οι αρχές ζητούν και πάλι να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου για την υπόθεση Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο σκάνδαλο της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών από τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ελπίζουν ακόμη ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Άντριου.

Πρόσφατα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ότι "παριστάνει" ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. "Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο πρίγκιπας Άντριου ερχόταν να μας μιλήσει, θα θέλαμε να επωφεληθούμε από τις δηλώσεις του", είπε η εισαγγελέας Στράους.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης πιέζουν εδώ και μήνες για να πάρουν κατάθεση από τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Επστάιν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος