Διακοπές από... χρυσάφι στην Τουρκία-«48 ευρώ το κεμπάπ, 71 ευρώ για κολύμπι»

Μία...περιουσία πλήρωσαν τουρίστες που βρέθηκαν στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για να φάνε ένα ντονέρ κεμπάπ και να απολαύσουν τον καφέ τους σε μπιτς μπαρ της περιοχής.

Από το λογαριασμό που ανέβασαν στα social media, οι χρήστες διαπιστώνουν ότι οι τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν 48 ευρώ το κεμπάπ, επτά ευρώ τον καφέ και οκτώ ευρώ τον διπλό εσπρέσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
 
Και δεν σταματάει εκεί η υπερτιμολόγηση προιόντων και υπηρεσιών στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην Αλικαρνασσό ένα ξενοδοχείο υποχρεώνει τους επισκέπτες να καταβάλλουν το ποσό των 71,50 ευρώ για να κολυμπήσουν στη θάλασσα.
 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Αχμέτ Αράς δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις, που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού και η πόλη που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, είναι υπεύθυνη να πάρει λάβει ότι μπορεί από τις τσέπες των τουριστών «μέχρι την τελευταία δεκάρα».
 
 
Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν με νοιάζει αν κάποιος θέλει να πληρώσει υψηλό αντίτιμο για ένα ντονέρ. Μπορούν να πληρώσουν και 100 τουρκικές λίρες αν θέλουν». Τόνισε πάντως ότι υπάρχουν εστιατόρια στην περιοχή που χρεώνουν πολύ λιγότερα για το ίδιο φαγητό.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρει ότι ένας από τους πελάτης του μπιτς μπαρ της Αλικαρνασσού, συγκλονισμένος από αυτό που του συνέβη, ανέβασε τον λογαριασμό στα social media για του λόγου το αληθές.

Την ίδια ώρα, το ξενοδοχείο «Maçakızı Hotel» χρεώνει τους επισκέπτες με το ποσό των 71,50 ευρώ για να κολυμπήσουν στη θάλασσα, όμως η πρόσβαση στην παραλία -και η ηλιοθεραπεία- είναι δωρεάν, όπως διευκρινίζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η Αλικαρνασσός θεωρείται τουριστικό hotspot στην Τουρκία, το οποίο όμως έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η Βρετανία θα μπορούσε να στήσει αερογέφυρα με την Τουρκία, επιτρέποντας στους τουρίστες να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ των δύο χωρών χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Ωστόσο, τα σχέδια απορρίφθηκαν αφότου έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τουρκία διπλασιάστηκε σε ένα μήνα αφότου η χώρα άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στο τέλος Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος καθηγητής, Guner Sonmez, του πανεπιστημίου Üsküdar, δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του αναφερόμενος στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας μπορεί να χάσει τον έλεγχο.

Η Τουρκία έχει ήδη καταγράψει 198.613 κρούσματα και περισσότερους από 5.000 θανάτους από την νόσο Covid-19.

Πηγή: Protothema.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης