Μόλις το 5,5% των Βέλγων έχει επί του παρόντος αντισώματα έναντια στον κορωνοϊό

Μόλις το 5,5 % των Βέλγων έχει επί του παρόντος αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό στο αίμα τους, ποσοστό μικρότερο από το 6,9% που καταγράφηκε στα τέλη Μαΐου, αναφέρει το VRT NWS, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Pierre Van Damme, ο οποίος προειδοποιεί ότι "πρέπει να ξεχάσουμε εντελώς την ανοσία της αγέλης".

Σύμφωνα με το VRT NWS και την ολλανδόγλωσση βελγική εφημερίδα De Morgen, το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τέταρτης μελέτης του σχετικά με τα αντισώματα στο αίμα του βελγικού πληθυσμού. Η έρευνα για 2.960 δείγματα μεταξύ 8 και 13 Ιουνίου κατέγραψε ότι το 5,5% είχαν αντισώματα για το κορωνοϊό στο αίμα τους. Είναι η πρώτη έρευνα μετά το τέλος του lockdown, ενώ οι προηγούμενες τρεις έρευνες πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων.

Όμως, ενώ τα αποτελέσματα αυξήθηκαν σταδιακά από 3% σε  6-7% των δειγμάτων, ο αριθμός αυτός έχει πλέον μειωθεί στο 5,5. Ο καθηγητής Van Damme, αναφέρει: "υποθέσαμε ότι αυτή τη φορά θα βρούμε αντισώματα τουλάχιστον στο ίδιο ποσοστό δειγμάτων αίματος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει".

Ως πιθανή εξήγηση, ο Van Damme βλέπει ότι τα αντισώματα σε ορισμένα δείγματα έχουν μειωθεί πάρα πολύ έπειτα από 1 έως 2 μήνες. Επιπλέον, παρά την χαλάρωση, οι άνθρωποι μπορεί να τηρούν βασικά μέτρα, ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα σημαίνουν και πάλι άσχημα νέα για την ιδέα της ανοσίας  της αγέλης, σχολιάζει η De Morgen.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών