Παραμένει στο επίκεντρο του κορωνοϊού η Λ. Αμερική-Πάνω από δύο εκατομμύρια τα κρούσματα

Παραμένει στο επίκεντρο του κορωνοϊού η Λ. Αμερική-Πάνω από δύο εκατομμύρια τα κρούσματαΠερισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα της covid-19 έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων τα μισά στη Βραζιλία όπου σχεδόν 50.000 άνθρωποι από έχουν πεθάνει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.
 
Συνολικά 2.007.621 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
 
Η Βραζιλία μετρούσε χθες Σάββατο 1.067.579 μολύνσεις από την covid-19 και 49.976 θανάτους. Είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ.
 
Το Μεξικό έχει καταγράψει περισσότερα από 170.000 κρούσματα, ενώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στην περιοχή, 20.349. Λόγω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό οι αρχές της πόλης του Μεξικού ανέβαλαν την επαναλειτουργία αγορών, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα.
 
Στη Χιλή οι αρχές προσέθεσαν χθες Σάββατο περισσότερους από 4.000 νεκρούς στον αριθμό των θυμάτων της covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 7.144. Πρόκειται για θανάτους που «ίσως» να οφείλονται στον κορωνοϊό. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 236.748,.
 
Στο Περού ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε χθες τις 250.000, ενώ ο νεκροί ανέρχονται σε 7.861.
Στην Κίνα είκοσι έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες Σάββατο, έναντι 27 κρουσμάτων μία ημέρα νωρίτερα, με τα 22 να αφορούν τη νέα εστία της επιδημίας στο Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
 
Η κινεζική πρωτεύουσα των περισσότερων από 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων ανακοίνωσε την πρώτη νέα μόλυνση του δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19 στις 11 Ιουνίου. Η επανεμφάνιση του ιού συνδέεται με μια αγορά τροφίμων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου. Μέχρι στιγμής 227 κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας έχουν μολυνθεί.
 
Εξάλλου στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν και έξι νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς, εκ των οποίων οι μισοί στο Πεκίνο. Η Κίνα δεν προσμετρά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται πλέον σε 83.378.
 
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν ακόμη 568 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 τις 24 ώρες ως τις 20:30 χθες Σάββατο (τοπική ώρα, 03:30 σήμερα Κυριακή ώρα Κύπρου), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
 
Πρόκειται για την δέκατη συνεχόμενη ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός μένει κάτω από τους χίλιους νεκρούς, ωστόσο οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με 119.654 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19 και 2.251.205 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη την επικράτειά της.
 
Καταγράφεται έξαρση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπου είκοσι αμερικανικές Πολιτείες. Η επιδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια φαρδιά ζώνη από τον νότο προς τη δύση.
 
Μετά την πτώση κάτω των 20.000, το ημερήσιο ποσοστό των νέων επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη χώρα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30.000 και πάνω.
 
Υπάρχουν φόβοι για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων Covid-19, μετά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στις Πολιτείες και τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Η εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες Σάββατο στην Τάλσα της Οκλαχόμα, η πρώτη μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, κατηγορείται επίσης ότι ριψοκινδυνεύει να μεταδώσει τον ιό.
 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία-Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες