Ένα στα πέντε καταστήματα εστίασης δεν θα ανοίξει στο Βέλγιο

Ύστερα από τρεις μήνες λουκέτου, πλήρους ή μερικού, έφτασε τη Δευτέρα η μεγάλη μέρα για τις καφετέριες και τα εστιατόρια στο Βέλγιο, καθώς επιτρέπεται πλέον η επαναλειτουργία τους στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα του Συνδικάτου Ελεύθερων Επαγγελματιών που έγινε σε 1.800 μαγαζιά, ένα στα πέντε θα παραμείνει κλειστό, γράφει η La Libre.
 
Οι λόγοι ποικίλουν. Ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν είναι έτοιμοι ή προτιμούν να ανοίξουν μία ημέρα με πιο πολύ κίνηση σε σχέση με τη Δευτέρα. Άλλοι εκτιμούν ότι κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού δεν θα έχουν τα επιθυμητά έσοδα και αναβάλλουν την επαναλειτουργία για Σεπτέμβριο, κι ας δηλώνουν οι οκτώ στους δέκα Βέλγους ότι προτίθενται να επισκεφθούν καφετέριες και εστιατόρια, μόλις ανοίξουν.
 
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Υγείας του Βελγίου, 11 άτομα έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο λόγω κορωνοϊού (4 στη Φλάνδρα, 5 στη Βαλλονία και 2 στις Βρυξέλλες). Οι 8 εξ αυτών νοσηλεύονταν και οι 3 διέμεναν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Από τους τελευταίους, το 67 % είχε επιβεβαιωθεί θετικό στον κορωνοϊό.
 
Ο συνολικός αριθμός νεκρών στο Βέλγιο ανέρχεται στους 9.606 (4.809, ήτοι το 50%, στη Φλάνδρα, 3.332 στη Βαλλονία και 1.465 στις Βρυξέλλες). Το ίδιο διάστημα εμφανίστηκαν 122 νέα κρούσματα (78 στη Φλάνδρα, 24 στη Βαλλονία και 19 στις Βρυξέλλες), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 59.348.
 
Το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία 23 άτομα με συμπτώματα του ιού, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 573 άτομα. Εξ αυτών οι 116 βρίσκονται σε εντατική θεραπεία. Εξιτήριο από τα νοσοκομεία πήραν 24 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ συνολικά έχουν πάρει εξιτήριο 16.315 άτομα από τις 15 Μαρτίου μέχρι και χθες. Δημοσίευμα της Le Soir γράφει σχετικά ότι περίπου 7 στους 10 καταγεγραμμένους θανάτους στο Βέλγιο έλαβαν χώρα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
 
Πηγή: Έθνος  

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας