Κίνδυνος να αποφυλακιστεί ο No1 ύποπτος στη Γερμανία στην υπόθεση Μαντλίν

Έχουν περάσει 13 χρόνια από την εξαφάνιση της τρίχρονης, τότε, Μαντλίν ΜακΚαν, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν στις 3 Μαΐου του 2007, από το μέρος όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία. Μπορεί ο φάκελος της υπόθεσης να παραμένει ανοιχτός και οι Αρχές στη Γερμανία να έχουν καταλήξει στον βασικό ύποπτο, έναν 43χρονο σεσημασμένο παιδόφιλο, ωστόσο σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση για ακόμη μία φορά, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ο φυλακισμένος άνδρας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.
 
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο άνδρας, που εκτίει ποινή φυλάκισης σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο Αλγκάρβε το 2005, δηλαδή μόλις 18 μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, έγινε γνωστό ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εντός ημερών καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να γίνει η αναστολή της ποινής του. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι ήταν αυτός που άρπαξε το τρίχρονο κορίτσι από το κρεβατάκι, ενώ παράλληλα αναζητούν την ανήλικη πρώην σύντροφό του από το Κόσοβο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από το 2017 και μετά, όπου οι έρευνες επικεντρώθηκαν πάλι σε εκείνον, ο 43χρονος έκανε διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου και τουριστικά καταλύματα στην περιφέρεια Αλγκάβρε στην οποία ζούσε από το 1995 έως το 2007. Εκτός από την ποινή φυλάκισης που εκτίει, έχει σε βάρος του άλλες 17 καταδίκες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς οι αστυνομίες τριών χωρών «κοιμήθηκαν» για 13 χρόνια στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν
 
Η Τζάγκουαρ, το φορτηγάκι  και οι διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα
Ο ύποπτος άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών. Η Σκότλαντ Γιαρντ απευθύνει έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ.
 
Εκτός από τις φωτογραφίες οι αρχές δημοσιοποίησαν τους αριθμούς δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν από τον Γερμανό. Μάλιστα έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε ένα τηλεφώνημα που έγινε από τον ύποπτο και είχε διάρκεια 30 λεπτά. «Έχουμε λόγους για να υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλα άτομα, εκτός από τον ύποπτο, που γνωρίζουν για την πορεία του εγκλήματος και ίσως επίσης για τον τόπο όπου αφέθηκε το σώμα της κοπέλας», δήλωσε η γερμανική αστυνομία. Ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, έχει χαρακτηριστεί ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος περίπου 1,80.
 
Η βρετανική μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με τη γερμανική και πορτογαλική, δήλωσε ότι η υπόθεση παραμένει ως έρευνα για «αγνοούμενη», επειδή δεν διαθέτει «αδιάσειστα στοιχεία» για το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι. Ωστόσο, οι Γερμανοί ανακριτές - οι οποίοι πρόκειται να ενημερώσουν αργότερα μέσα στη μέρα - χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως έρευνα δολοφονίας.
 
Αναζητούνται 13 ύποπτοι
Σύμφωνα με τη Mirror, η αστυνομία της Βρετανίας αναζητά 13 υπόπτους, οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια σχέση με την εξαφάνιση. Λίγο πριν εξαφανιστεί η μικρή Μαντλίν, μάρτυρες είχαν παρατηρήσει στην περιοχή δύο άνδρες που όπως ισχυρίζονταν έκαναν έρανο. Ο ένας, ηλικίας γύρω στα 40 με 45, είχε χτυπήσει και την πόρτα στο διαμέρισμα της οικογένειας στο θέρετρο. Επίσης, ένας «βρώμικος» άνδρας με περίεργη εμφάνιση εθεάθη να τριγυρνά πολύ κοντά στο διαμέρισμα της οικογένειας.
 
Ακόμη ένα άτομο, που είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε πέντε ανήλικα κορίτσια στην ίδια περιοχή, όπου χάθηκε η Μαντλίν, εξακολουθεί να διαφεύγει από την αστυνομία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος στόχευε σπίτια Βρετανών. Δώδεκα μέρες μετά την εξαφάνιση, ο Ρόμπερτ Μουράτ, ένας 34χρονος Βρετανός-Πορτογάλος σύμβουλος ακινήτων, έγινε ο πρώτος ύποπτος Από τις 15 Μαΐου, το σπίτι του Μουράτ ερευνήθηκε, αντλήθηκε το νερό της πισίνας, τα αυτοκίνητα, οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και οι βιντεοκασέτες του εξετάστηκαν, ελέγχθηκε ο κήπος του χρησιμοποιώντας ραντάρ εδάφους και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, και δύο από τους γνωστούς του ανακρίθηκαν.
 
Το Μάρτιο του 2008, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο ενός από τους γνωστούς του, με τη λέξη fala ("μίλα") ψεκασμένη με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο. Δεν υπήρχε τίποτα που να συνδέει τον Μουράτ ή τους φίλους του με την εξαφάνιση και ο χαρακτηρισμός του Μουράτ ως 'υπόπτου' ήρθη στις 21 Ιουλίου 2008, όταν η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Τον Απρίλιο του 2008 έλαβε 600.000 λίρες σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Τον Ιούλιο του 2014, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Grange, ένας από τους φίλους του ανακρίθηκε και πάλι ως μάρτυρας, αυτή τη φορά από την πορτογαλική αστυνομία εκ μέρους της Σκότλαντ Γιαρντ. Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ο Μουράτ και η γυναίκα του ανακρίθηκαν, επίσης εκ μέρους της Σκότλαντ Γιαρντ, μαζί με άλλα οκτώ άτομα. Το 2017 η μητέρα του Μουράτ προστέθηκε σε όσους είχαν γίνει μάρτυρες ύποπτων γεγονότων γύρω από το σημείο της εξαφάνισης.  Ωστόσο, αν και κατά καιρούς εξετάστηκαν πολλά σενάρια και μαρτυρίες, ωστόσο μέχρι και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι απέγινε το μικρό κοριτσάκι. Μάλιστα, αρκετές θεωρίες επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την προβολή ντοκιμαντέρ του Netflix που εξετάζει το χρονικό της εξαφάνισης της.
 
Η περιπέτεια της Μαντλίν
Η Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.
 
Η Μαντλίν βρισκόταν σε διακοπές από το Ηνωμένο Βασίλειο με τους γονείς της, Κέιτ και Γκέρι ΜακΚαν, τα δύο ετών δίδυμα αδέλφια της και μια ομάδα οικογενειακών φίλων με τα παιδιά τους.
 
Αυτή και τα δίδυμα πήγαν για ύπνο στις 20:30 στο ισόγειο του διαμερίσματός τους στο θέρετρο, ενώ οι ΜακΚαν με τους φίλους τους δειπνούσαν στο εστιατόριο.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει «περιορισμένο χτύπημα» στο εσωτερικό του Ιράν
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή συζήτησαν τηλεφωνικά οι Πρόεδροι Ρωσίας-Ιράν
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της επτάχρονης, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα πυραύλου
Η Πορτογαλία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για την κατάσχεση πλοίου στον Κόλπο
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF
Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Αγνώριστο το Ντουμπάι-Πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία
Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο Παλιό Χρηματιστήριο-«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων»