Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ηγήθηκε με πολιτικούς του Μπρούκλιν μεγάλης πορείας για θύματα της αστυνομικής βίας

«Είμαστε Αμερικανοί, προστατεύουμε τις αμερικανικές αξίες, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι ελευθερία, ενάντια στο ρατσισμό και κάθε περιβάλλον διακρίσεων», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στην διάρκεια μεγάλη συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μπρούκλιν.
 
Η πορεία ήταν αφιερωμένη στην 26χρονη νοσοκόμα Μπριόνα Τέιλορ, που δολοφονήθηκε από δεκάδες σφαίρες αστυνομικών, οι οποίοι εισέβαλαν στο μέσο της νύχτας στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι μαζί με το όνομα της Τέιλορ, φώναξαν το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ και πολλών άλλων άοπλων αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν  από λευκούς αστυνομικούς.
 
«Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στο στόχο για αλλαγή», είπε ο πρόεδρος του διαμερίσματος του Μπρούκλιν, Έρικ Λιρόι Άνταμς, που προσκάλεσε στην συγκέντρωση τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και μαζί με τον πολιτειακό γερουσιαστή Άντριου Γουνάρδη (δημοκρατικός στην 22η περιφέρεια) τέθηκαν επικεφαλής της πορείας.
 
Ο κ. Άνταμς δήλωση ευτυχής και υπερήφανος γιατί πορεύτηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του εκεί, ως στοιχείο της αναγνώρισης της σπουδαιότητας του θέματος.
«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρου που ήλθε μαζί μας στο πνεύμα του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, απαντώντας στο κάλεσμα των πολιτικών δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και της ισότητας για όλους», για όλους είπε, είπε ο πολιτειακός γερουσιαστής Άντριου Γουνάρδης.
 
Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός του Μπρούκλιν, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην πορεία, ζητώντας δικαιοσύνη για την Breonna Taylor, τον George Floyd και όλους όσοι αθώοι και άοπλοι έγχρωμοι άνθρωποι  έχουν σκοτωθεί με ατιμωρησία.
«Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα τεράστιο διεθνές κίνημα και είμαι τόσο περήφανος που συμμετέχω. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τιμήσουμε τη μνήμη τους, την κληρονομιά τους και να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους», κατέληξε ο Άντριου Γουνάρδης.
 
Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπάρχει η ακόλουθη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για την παρουσία του στην πορεία:
«Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τα αδέλφια μου, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί. Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία οποιουδήποτε είδους, και ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται, επειδή η βία προκαλεί μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας να διατηρούμε την αγιότητα κάθε ανθρώπου. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στη χώρα μας εκτείνεται ακόμη πιο βαθιά και πρέπει να θεραπευτεί με ενέργειες καθώς και με λόγια. Και έτσι, θα συνεχίσω να είμαι μαζί με όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για κάθε πολίτη καλής θέλησης, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική καταγωγή του», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.
 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα