Έως και για 40 χρόνια στη φυλακή οι τέσσερις αστυνομικοί για τη δολοφονία του Φλόιντ

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν στη φυλακή έως και για 40 χρόνια βρίσκονται οι τέσσερις αστυνομικοί που έχουν συλληφεί - αρχικά ο Ντέρεκ Τσόβιν και την Τετάρτη οι άλλοι τρεις - για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την προσαγωγή του στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Αρχικά ο Τσόβιν είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία σε  τρίτο βαθμό (εξ αμελείας) αλλά την Τετάρτη ο εισαγγελέας της Μινεσότα ανακοίνωσε ότι η κατηγορία σε βάρος του γίνεται ανθρωποκτονία σε δεύτερο βαθμό (εν βρασμώ ψυχής) γεγονός που σημαίνει ότι η μέγιστη δυνατή ποινή αυξήθηκε από τα 25 στα 40 χρόνια.

Αντίστοιχη ποινή κάθειρξης 40 ετών αντιμετωπίζουν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για συνέργεια, όπως μεταδίδει το CNBC.

Μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών αστυνομικών που εντάχθηκαν νωρίτερα στο κατηγορητήριο, με τις πορτοκαλί στολές των κρατουμένων.

«Είμαστε εδώ γιατί ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι εδώ» είπε ο εισαγγελέας Κιθ Έλισον ανακοινώνοντας την αλλαγή του κατηγορητηρίου. Όπως είπε, ωστόσο, η δικογραφία θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί καλώντας όλους να δείξουν υπομονή.

«Θα αναζητήσουμε τη δικαιοσύνη για τον Φλόιντ. Για να είμαστε σωστοί θα απαιτηθούν μήνες» είπε χαρακτηριστικά για τους αστυνομικούς που καταγράφηκαν σε βίντεο να πατάνε και αυτοί τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Πρόκειται για τους Tou Thao, Thomas Lane και J. Alexander Kueng. Οι δύο πρώτοι μεταφέρθηκαν σε φυλακή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ο τρίτος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως λίγη ώρα νωρίτερα.

Στο βίντεο, το οποίο στην ουσία ενοχοποιεί τους τρεις αστυνομικούς, φαίνονται να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ, ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικέτευε ο Φλόιντ τους αστυνομικούς, λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» έλεγε ο 46χρονος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μάλιστα, όπως έμελλε επίσης να αποκαλυφθεί, ο Φλόιντ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και μέσα στο περιπολικό.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία