Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αιχμηρός Κουόμο κατά Τραμπ-«Εδώ στη Νέα Υόρκη διαβάζουμε στην πραγματικότητα τη Βίβλο»

  03/06/2020 21:09
Αιχμηρός Κουόμο κατά Τραμπ-«Εδώ στη Νέα Υόρκη διαβάζουμε στην πραγματικότητα τη Βίβλο»

Αιχμηρός Κουόμο κατά Τραμπ-«Εδώ στη Νέα Υόρκη διαβάζουμε στην πραγματικότητα τη Βίβλο»

  03/06/2020 21:09
Οι επικρίσεις για την κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να φωτογραφηθεί με τη Βίβλο μπροστά από εκκλησία, κοντά στον Λευκό Οίκο, δεν έχουν σταματημό. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, καταφέρθηκε, με τη σειρά του, εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ για τη φωτογραφία.
 
«Ο πρόεδρος κρατούσε τη Βίβλο τις προάλλες στην Ουάσιγκτον. Εδώ στη Νέα Υόρκη, στην πραγματικότητα, διαβάζουμε τη Βίβλο», είπε ο Κουόμο προτού διαβάσει ο ίδιος κάποια αποσπάσματα, σε αντίθεση με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο που δεν έκανε το ίδιο μπροστά από την επισκοπική εκκλησία Σεντ Τζον.
 
Ο Κουόμο, ένας Δημοκρατικός, που συχνά βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ, επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της χρήσης εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού για την καταστολή των ταραχών, που συγκλονίζουν τη χώρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Τραμπ αντιτίθεται στην ιδέα.
 
Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι δεν στηρίζει το ενδεχόμενο να γίνει επίκληση του Νόμου περί Εξέγερσης, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη εν ενεργεία δυνάμεων για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, κάτι που απείλησε να κάνει ο Τραμπ.
 
«Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον στρατό ως πολιτικό όπλο», τόνισε ο Κουόμο.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές στην πόλη της Νέας Υόρκης ήταν στην πλειονότητά τους ειρηνικοί χθες, ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας εξήρε τη διαχείριση των γεγονότων από την αστυνομία, μία ημέρα αφού επέκρινε τις δυνάμεις ασφαλείας και τον δήμαρχο της πόλης ότι απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους.
 
«Η Νέα Υόρκη χθες το βράδυ ήταν πολύ καλύτερα», υπογράμμισε ο Κουόμο.
 
«Οι διαδηλωτές ήταν στην πλειονότητά τους ειρηνικοί, οι αστυνομικοί είχαν τα μέσα και την ικανότητα να κάνουν τη δουλειά τους», προσέθεσε.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας