Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Νέα Υόρκη-Νέες λεηλασίες, εκατοντάδες συλλήψεις

«Εκτός ελέγχου» χαρακτήρισε χθες βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ την κατάσταση στη Νέα Υόρκη υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική μεγαλούπολη χρειάζεται τη βοήθειά του (!) για να καταστείλει τις βίαιες διαδηλώσεις στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.
 
Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 που είχε επιβάλει ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε άλλη μια τεταμένη νύχτα στη Νέα Υόρκη, που σημαδεύτηκε από νέες λεηλασίες και τον θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικά πυρά στο Μπρούκλιν, αν και τα πνεύματα φαίνεται πως ηρέμησαν κάπως σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα.
 

Ο Ντε Μπλάζιο παρέτεινε χθες την απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Κυριακή και αποφάσισε να ξεκινά στις 20:00 αντί στις 23:00, αλλά απέρριψε την πρόταση του Τραμπ για βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να ανακτηθεί ο έλεγχος της πόλης, αλλά και του κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο να επιστρατευθεί η εθνοφρουρά.
 
«Δεν επιτρέπεται στους καλύτερους της Νέας Υόρκης να κάνουν τα ΜΑΓΙΚΑ τους και με την κατάσταση που επετράπη να δημιουργήσουν η Ριζοσπαστική Αριστερά και άλλοι, θα χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια. Η Νέα Υόρκη είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Οι Ντε Μπλάζιο και Κουόμο πρέπει να καταστείλουν τώρα την εξέγερση», έγραψε στο Twitter o Tραμπ.
 


 
Ο Ντε Μπλάζιο υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην επιστρατευθεί η εθνοφρουρά, αφού η παρουσία της, όπως είπε στο CNN μπορεί να πυροδοτούσε «πραγματικό κίνδυνο βίας και απώλειας ζωών». Ενώ επιβεβαίωσε ότι κατά τη χθεσινή νύχτα βρέθηκαν στους δρόμους «ο υψηλότερος αριθμός αστυνομικών σε σύγκριση με τις τελευταίες πέντε μέρες», αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό τους.
 
Διαδηλωτές παγιδεύτηκαν στη γέφυρα του Μανχάταν καθώς η αστυνομία μπλόκαρε την έξοδο, ενώ εκατοντάδες συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία της μεγαλούπολης. Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη απαιτήσει η Νέα Υόρκη κι οι Αρχές άλλων Πολιτειών να αναπτύξουν στρατό για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και υποστήριξε ότι χάρη στις δικές του ενέργειες ήταν σχετικά ήρεμο το κλίμα χθες. Το Πεντάγωνο είπε ότι αναπτύχθηκαν στην Ουάσιγκτον 1.600 στρατιώτες από τη Βόρεια Καρολίνα και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης κι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία δυνάμεις του στρατού κινητοποιούνται εν μέσω των διαδηλώσεων.


Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο