Πάνω από 20,000 ασθενείς στην Αγγλία από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς τεστ για κορωνοϊό

Περισσότεροι από 25.000 ασθενείς στην Αγγλία έλαβαν εξιτήριο προς οίκους ευγηρίας κατά τις 30 ημέρες που προηγήθηκαν της υποχρεωτικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, αποκαλύπτει ανάλυση στοιχείων του NHS Engalnd από τον Independent.
 
Συγκεκριμένα, 25.060 νοσηλευθέντες πολίτες μεταφέρθηκαν από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας στο διάστημα από 17 Μαρτίου έως 16 Απριλίου.
 
Την περίοδο εκείνη είχαν αρχίσει να διατυπώνονται έντονες ανησυχίες για ανεπάρκεια των διαγνωστικών ελέγχων και του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τους κατοίκους και το προσωπικό των μονάδων κοινωνικής περίθαλψης.
 
Σύμφωνα με την Independent, ο διευθυντής του NHS England, Σάιμον Στίβενς, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τους διοικητές των νοσοκομείων της Αγγλίας να δώσουν «επειγόντως» εξιτήριο σε ασθενείς ώστε να ελευθερωθούν έως και 15.000 κλίνες εν αναμονή του κύματος των φορέων του κορωνοϊού.
 
Μόλις στις 15 Απριλίου ο Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε πως όλοι οι ασθενείς που θα μεταφέρονταν από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας θα έπρεπε υποχρεωτικά να υποβάλλονται προηγουμένως σε τεστ για τον κορωνοϊό.
 
Ήδη μέχρι τότε, με βάση τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, είχαν σημειωθεί πάνω από 3.000 θάνατοι λόγω κορωνοϊού στους οίκους ευγηρίας της Αγγλίας. Πλέον οι θάνατοι τους αγγλικούς οίκους ευγηρίας υπολογίζονται σε περίπου 12.000.
 
Η σκιώδης Υφυπουργός Κοινωνικής Περίθαλψης των Εργατικών, Λιζ Κένταλ, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν είχε «ούτε ίχνος σχεδίου» για την προστασία του τομέα από την πανδημία.
 
Πάντως ο φορέας που εκπροσωπεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε υπόνοια ότι ασθενείς μεταφέρονταν σε οίκους ευγηρίας εν γνώσει των γιατρών ότι είχαν συμπτώματα του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου
Το ΗΒ πρόσθεσε επτά πρόσωπα και έξι οντότητες στις διεθνείς κυρώσεις κατά Ιράν
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες