Δεν είναι εφικτή, λόγω της πανδημίας, η διεξαγωγή ενός κανονικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας αρνήθηκε σήμερα το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων να διεξαχθεί ένα «κανονικό» συνέδριο του κόμματός τους φέτος το καλοκαίρι στην Πολιτεία του, δηλώνοντας στους διοργανωτές ότι είναι αναγκαίο να σχεδιάσουν μια εκδήλωση μικρότερου εύρους, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
 
Ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ έστειλε επιστολή στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μία ημέρα προτού λήξει η διορία που του είχε δώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εγγυηθεί ότι η συμμετοχή των συνέδρων δεν θα επηρεαστεί από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να γίνει στην πόλη Σάρλοτ των Αύγουστο.
 
Ο Κούπερ μίλησε με τον Τραμπ και με κομματικά στελέχη την περασμένη Παρασκευή και είπε ότι δεν μπορεί να δώσει μια τέτοια υπόσχεση.
 
Χωρίς να ξέρει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία της Covid-19, είπε, «ο προγραμματισμός ενός μικρότερου συνεδρίου, με λιγότερους ανθρώπους, με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και μάσκες είναι αναγκαίος». Μέχρι τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι του υπέβαλαν προτάσεις για ένα «πλήρες» συνέδριο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που απαιτεί η Πολιτεία. «Όσο και αν θέλουμε να είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, σε ό,τι αφορά την Covid-19, ώστε να διεξαχθεί το συνέδριο που περιγράφετε στα τέλη Αυτούστου, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο», ανέφερε στην επιστολή του.
 
Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτης της Τζόρτζια, του Τέξας και της Φλόριντα έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν το τετραήμερο συνέδριο, στην περίπτωση που ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή να μην γίνει τελικά στη Βόρεια Καρολίνα.
 
Οι Δημοκρατικοί ανέβαλαν το δικό τους συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στο Μιλγουόκι και έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με άλλη μορφή.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα