Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μπορέλ για δολοφονία Φλόιντ: Υπερβολική χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας

  02/06/2020 14:46
Μπορέλ για δολοφονία Φλόιντ: Υπερβολική χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας

Μπορέλ για δολοφονία Φλόιντ: Υπερβολική χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας

  02/06/2020 14:46
Για υπερβολική χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική.
 
Συγκεκριμένα κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα "εμείς, εδώ στην Ευρώπη, όπως οι λαοί των ΗΠΑ, είμαστε σοκαρισμένοι από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και νομίζω ότι όλες οι κοινωνίες πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση ενάντια στην υπερβολική χρήση βίας και να διασφαλίσουν ότι όλα αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται γρήγορα, αποτελεσματικά και με πλήρη σεβασμό στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα".
 
Όπως αναφέρει "πρέπει να είμαστε σίγουροι, παντού, ειδικά σε κοινωνίες που βασίζονται στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατική εκπροσώπηση και στο σεβασμό των ελευθεριών και των ελευθεριών, ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης, δεν προβαίνουν σε κατάχρηση εξουσίας όπως σε αυτόν τον πολύ άσχημο θάνατο του Τζ.Φλόιντ".
 
"Πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας και πρέπει να αποκηρυχθεί στις ΗΠΑ και παντού", ξεκαθαρίζει.
 
"Υποστηρίζουμε το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και επίσης καταδικάζουμε κάθε είδους βία και ρατσισμό και σίγουρα ζητούμε την μείωση των εντάσεων", τονίζει.
 
"Εμπιστευόμαστε την ικανότητα των Αμερικανών να συγκλίνουν και να αναρρώσουν ως έθνος και να αντιμετωπίσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και μου επιτρέπουν να επαναλάβω: όλες οι ζωές έχουν σημασία, οι μαύρες ζωές έχουν επίσης σημασία", κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας