Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Αίγυπτο-Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα

  02/06/2020 09:18
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Αίγυπτο-Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Αίγυπτο-Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα

  02/06/2020 09:18
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, τόσο από τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι όσο και τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, Χάλιντ Άμπντελ Γκαφάρ.
 
Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας, δήλωσε ότι τις προσεχείς δύο εβδομάδες, τα κρούσματα στη χώρα αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση. 
 
Ήδη, σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία, προσετέθησαν 1.399 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ επίσης 46 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του COVID-19.
 
Ωστόσο, ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την επιστημονική του ιδιότητα υποστηρίζει ότι «η Αίγυπτος θα μπορούσε να φτάσει και τα εκατό χιλιάδες κρούσματα, ή ακόμη και το ένα εκατομμύριο στο μέλλον». Ο ίδιος στηρίζεται σε επιστημονικά υποθετικά μοντέλα, σύμφωνα με τα οποία, τα κρούσματα (που πολλά βεβαίως δεν έχουν ακόμη καταγραφεί) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δυνατό να έχουν ήδη φτάσει μέχρι σήμερα ακόμη και τα 117.000 άτομα.
 
Αναφερόμενος ακόμη και στα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις αρμόδιες αρχές, ένας ακόμη επιστήμονας, ο Χισάμ Ελ Ασκάρι, του Πανεπιστημίου Σάπμαν των ΗΠΑ, τονίζει ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι τα κρούσματα θα φτάσουν και τις 50.000».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας