Συγκινητικό βίντεο: Εννιάχρονος με εγκεφαλική παράλυση ολοκλήρωσε μαραθώνιο

Ο «Captain Tobias», όπως έγινε γνωστό το αγόρι που έχει εγκεφαλική παράλυση και έχει διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού, περπατούσε πάνω- κάτω στον δρόμο που ζει, στο Σέφιλντ, τις τελευταίες 70 ημέρες.

Αρχικά, ήλπιζε να συγκεντρώσει 500 λίρες. Όμως, χάρη στην τεράστια υποστήριξη που είχε σε αυτή την προσπάθεια, ξεπέρασε τις 77.000 λίρες. 

Το παρατσούκλι του προέρχεται από την πηγή έμπνευσής του. Τον «Captain Tom», τον βετεράνο που συγκέντρωσε 37 εκατομμύρια λίρες για το εθνικό σύστημα υγείας. Ο Τομπάιας αρχικά σχεδίαζε να περπατήσει 1 χιλιόμετρο, στο πάρκο της περιοχής του. Όταν η καραντίνα ανέτρεψε τα σχέδιά του, εμπνεύστηκε από τον Τομ Μουρ. Ο απόστρατος λοχαγός- που έγινε 100 ετών τον Απρίλιο- έγινε το πρόσωπο της καραντίνας στη Βρετανία, όταν τον Απρίλιο περπάτησε 100 γύρους στον κήπο του, για να συγκεντρώσει χρήματα για το NHS.  

Όταν ξεκίνησε, ο 9χρονος μπορούσε να καλύψει το πολύ 50 μέτρα την ημέρα. Σύντομα όμως, έφτασε τα 750 μέτρα. Την Κυριακή, η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο στον οποίο ζει και οι γείτονες βγήκαν έξω, ενθαρρύνοντας το αγόρι να ολοκληρώσει την πρόκληση.

Ο Τομπάιας δήλωσε «καταχαρούμενος» που συγκέντρωσε τόσα χρήματα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ολοκλήρωσα έναν μαραθώνιο. Είναι απλά εκπληκτικό. Το λάτρεψα όταν οι γείτονες χειροκροτούσαν και με επευφημούσαν και το να γίνομαι ολοένα πιο δυνατός κάθε ημέρα είναι τόσο ωραίο συναίσθημα», συμπλήρωσε το αγόρι.  

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο 9χρονος θέλει να συνεχίσει να περπατά και τώρα θα βάλει στόχο τα 50 χιλιόμετρα. «Είμαι τόσο ευχαριστημένη που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιό του. Τα πήγε πραγματικά καλά. Προσπάθησε τόσο πολύ και πέτυχε έναν τεράστιο στόχο. Φουσκώνω από υπερηφάνεια για το μικρό αγόρι μου. Είναι απλά σπουδαίος», συμπλήρωσε η μητέρα, Ρουθ Γκάρμπατ.  

Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Τομπάιας θα διατεθούν στο νοσοκομείο παίδων του Σέφιλντ, όπου έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις, αλλά και στο σχολείο του.

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου