Μεγάλη πρόκληση Ερντογάν-Ανακοίνωσε προσευχή στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης

Σε ακόμη μία προκλητική ανακοίνωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι «αύριο στην Αγία Σοφία θα διαβαστεί προσευχή για την Άλωση και θα γίνει προσκύνημα». Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν εννοεί ότι η προσευχή θα διαβαστεί μέσα ή έξω από τον ναό.
 
Παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ακύρωση της προσευχής έξω από την Αγία Σοφία που προγραμματιζόταν για αύριο, όποτε και τα τζαμιά στη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το λουκέτο λόγω κορονοϊού, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την αλλαγή σχεδίων κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».
 
Νωρίτερα, ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει πως δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
 
Ο Αλί Ερμπάς δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλί Ερμπάς ήταν εκείνος που, όπως είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες, είχε την έμπνευση να κάνει την πρώτη προσευχή μετά την επαναλειτουργία των τζαμιών αύριο, 29 Μαΐου, στην πλατεία ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.
 
Πηγή: in.gr 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ