Βιβλικές σκηνές στην Ινδία-Σμήνη ακρίδων κατατρώνε τεράστιες εκτάσεις με καλλιέργειες (vid)

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη επιδρομή ακρίδων της τελευταίας τριακονταετίας είναι η Ινδία.
 
Οι ακρίδες κατέστρεψαν τις σοδειές σε πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα, με αποτέλεσμα η Ινδία να αντιμετωπίζει τη χειρότερη έλλειψη τροφίμων από το 1993, την ώρα μάλιστα που δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Οι Αρχές επιστράτευσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρακτέρ για να να εντοπίσουν τα σμήνη των ακρίδων και να τα ψεκάσουν με εντομοκτόνα. «Οκτώ με δέκα σμήνη, που το καθένα έχει εύρος σχεδόν ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου επιτίθενται σε περιοχές του Ρατζαστάν και του Μάντια Πραντές», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας καταπολέμησης ακρίδων στην Ινδία, ενώ τα έντομα έχουν φθάσει και σε άλλα κρατίδια της χώρας, όπως το Μαχαράστρα και το Ουτάρ Πραντές.
 

Τη Δευτέρα ένα σμήνος έφθασε στην πόλη Τζαϊπούρ του Ρατζαστάν από το Πακιστάν, ενώ μπορεί να μετακινηθεί και προς το Νέο Δελχί αν είναι ευνοϊκή η ταχύτητα και η κατεύθυνση των ανέμων.
 
Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές για τα σμήνη των ακρίδων
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO) οι ακρίδες συνήθως επιτίθενται στο δυτικό μέρος της Ινδίας και κάποιες περιοχές του κρατιδίου Γκουτζαράτ από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, αλλά φέτος εντοπίστηκαν από τον Απρίλιο.
 
Ένα σμήνος 40 εκατ. ακρίδων μπορεί να καταβροχθίσει ποσότητα τροφής ικανή να θρέψει 35.000 ανθρώπους σύμφωνα με εκτιμήσεις του FAO. Τα σμήνη κατέστρεψαν σοδειές στο Ρατζαστάν και το Μάντια Πραντές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην Ινδία που πασχίζει να συνέλθει από το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν. Μια αγροτική κρίση και η επακόλουθη αύξηση των τιμών θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της Ινδίας να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Χιλιάδες μετανάστες πέθαναν από την πείνα μετά την αιφνίδια επιβολή καραντίνας στην Ινδία στα τέλη Μαρτίου. Σμήνη ακρίδων έπληξαν φέτος κι άλλες περιοχές του πλανήτη, από το Πακιστάν μέχρι χώρες της ανατολικής Αφρικής και την Υεμένη.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα