Κοντά στο μηδέν η Κίνα-Μόλις ένα «εισαγόμενο» νέο κρούσμα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τής αναφέρθηκε μόνο ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 7 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας πως ήταν «εισαγόμενο», σύμφωνα με την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια, κι εντοπίστηκε στη Σαγκάη.
 
Κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» έχουν φθάσει πλέον τα 1.732.
 
Εντοπίστηκαν εξάλλου 28 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 29 μία ημέρα νωρίτερα, κατά το ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου.
 
Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
 
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 82.993 κρουσμάτων μόλυνσης.
 
Οι ΗΠΑ η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας
Για τρίτο συναπτό 24ωρο, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν λιγότεροι από 700 θάνατοι σε μία ημέρα εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Τρίτη (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).
 
Στη χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο καταγράφηκαν 657 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.
 
Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός αυξάνει σε 98.875 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας. Πλέον αναμένεται σύντομα να ξεπεραστεί το πολύ βαρύ από τη σκοπιά του συμβολισμού όριο των 100.000 θανάτων.
 
Ενώ υπερέβαιναν συχνά το επίπεδο των 2.000 θανάτων την ημέρα από τις αρχές του Απριλίου ως τις αρχές του Μαΐου, οι ΗΠΑ δεν έχουν φθάσει σε αυτό τις τελευταίες περίπου είκοσι ημέρες. Αρκετές φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι θάνατοι δεν ξεπέρασαν τους 1.000.
 
Στη χώρα επιβεβαιώθηκαν εξάλλου περίπου 18.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, το σύνολο τους ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 1,7 εκατ., αριθμός επίσης μειωμένος.
 
Πάνω από 5,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκόσμια
Συνολικά 5.68 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Worldometer, τα κρούσματα της COViD-19 ανέρχονται σε 5.684.803 με τους νεκρούς να φθάνουν τους 352.225. Τα άτομα που αποθεραπεύτηκαν ανέρχονται σε 2.430.603.
 
Ο αριθμός των ενεργών υποθέσεων είναι 2.901.975. Από αυτές, συνολικά 2.848.878 ασθενείς ή το 98% του συνόλου βρίσκονται σε ήπια κατάσταση και 53,097 ή 2% σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.
 
Οι υποθέσεις που έχουν κλείσει ανέρχονται στις 2.782.828. Από αυτές 2.430.603 ή 87% ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί/λάβει εξιτήριο, ενώ 352.225 ή 13% έχουν χάσει τη ζωή τους.
  
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Επεισόδια στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη-Δακρυγόνα από την Αστυνομία
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία