Ξεπέρασαν ξανά τους χίλιους οι θάνατοι στις ΗΠΑ-Τραγική η εικόνα στη Βραζιλία

Ξεπέρασαν για άλλη μία μέρα τους χίλιους οι θάνατοι στις ΗΠΑ, με την χώρα να είναι πρώτη στο μαύρο κατάλογο των θυμάτων ανά το παγκόσμιο, την ώρα που το επίκεντρο της πανδημίας έχει μεταφερθεί στη Νότια Αμερική.
 
Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταγράφηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 1.127 νέοι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου.
 
Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 97.048 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου 1.621.658 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.
 
Στη Βραζιλία, οι αρχές κατέγραψαν χθες 965 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 22.013, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
 
Η χώρα έχει εντοπίσει συνολικά 347.398 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο, 16.508 επιπλέον από την Παρασκευή, όταν ξεπέρασε τη Ρωσία, περνώντας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό μολύνσεων πίσω από τις ΗΠΑ.
 
Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός – κρουσμάτων και θανάτων – πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία, καθώς η λατινοαμερικάνικη χώρα κινείται αργά στη διεξαγωγή τεστ.
 
Οι αρχές της Αργεντινής παρέτειναν τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων για την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, έως τις 7 Ιουνίου, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες, καθώς καταγράφεται τις τελευταίες μέρες μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
 
Το lockdown, που αναμενόταν να λήξει σήμερα Κυριακή, βρίσκεται σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου, παρόλο που οι αρχές έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας.
 
Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 431 φτάνοντας τις 178.281, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους.
 
Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 31 και έφτασε τις 8.247.
 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο