Βίντεο σοκ: Η πορεία του μοιραίου αεροσκάφους που έσπειρε τον όλεθρο στο Πακιστάν

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν σήμερα τα σωστικά συνεργεία και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο όπου συνετρίβη αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με 99 επιβαίνοντες (91 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος) σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον ένας επιζών από την συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Ο κρατικός αερομεταφορέας δήλωσε ότι η πτήση «PK 8303» συνετρίβη με 91 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος. Τουλάχιστον δύο επιβάτες βρέθηκαν ζωντανοί. Ο ένας εξ αυτών είναι ο τραπεζίτης ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ο οποίος επέζησε ως εκ θαύματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης, Αμπντούρ Ρασίντ Κάνα.

Στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, έχει σχηματιστεί μία άμορφη μάζα. Σπίτια έχουν καταρρεύσει και κομμάτια της καμπίνας του αεροσκάφους έχουν γίνει «ένα».

Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα, λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν

 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την πορεία και τη συντριβή του αεροσκάφους πάνω στην κατοικημένη περιοχή:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Λαχώρη-Καράτσι. Σε άλλο βίντεο, διακρίνεται πιο καθαρά το αεροσκάφος, λίγα δευτερόλεπτα πριν συντριβεί...

Στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια παντού στους δρόμους καθώς και ασθενοφόρα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους.

«Στην αρχή το αεροπλάνο χτύπησε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και συνετρίβη πάνω σε σπίτια», δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Άχμεντ που βρισκόταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, Αμπντουλάχ Χ. Χαν και πρόσθεσε: «Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβάτες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Πακιστάν

Επιπλέον, ο ίδιος εκφράζει φόβους ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες απώλειες, καθώς το αεροπλάνο κατέπεσε σε σπίτια στην περιοχή Model Colony της πόλης, μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Συγκλονισμένος από το αεροπορικό δυστύχημα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν, έγραψε στο Twitter: «Σοκαρισμένος και λυπημένος από τη συντριβή του αεροσκάφους. Θα ξεκινήσει αμέσως έρευνα. Προσευχές και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού της τοπικής κυβέρνησης Σιέντ Ναζίρ Χουσεΐν Σαχ, στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις του πακιστανικού στρατού ώστε να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Σε δηλώσεις τους σε πακιστανικά ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αεροσκάφος προσπάθησε δύο έως τρεις φορές να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Τζίνα του Καράτσι, προτού τελικά συντριβή στην κατοικημένη περιοχή Model Colony.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι φαίνεται πως το αεροσκάφος δεν κατάφερε να ανοίξει τους τροχούς του εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος πριν από την προσγείωση, αλλά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διακριβωθεί η αιτία της συντριβής.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα 15ετίας A320. Ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι του λίγες ώρες αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας σημειώθηκε το 2010 όταν μια πτήση της εταιρείας AirBlue κατέπεσε κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ σκοτώνοντας 152 ανθρώπους.

Πηγή:Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη