Μόνο διαδικτυακά τα μαθήματα στο Κέιμπριτζ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος λόγω κορωνοϊού

Το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα μαθήματά του θα γίνουν μέσω διαδικτύου την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση.
 
Το πανεπιστήμιο, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown με στόχο τον περιορισμό της covid-19, εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών.
 
Αλλάζουν τακτική λόγω κορωνοϊού
Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.
 
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (…) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία”, επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέιμπριτζ Στίβεν Τουπ. «Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί».
 
Ερωτηματικό η στάση των πανεπιστημίων στον Κορωνοϊό
Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ. Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη
Εφιαλτική νύχτα στη Γάζα-Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα και στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας
BINTEO: Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού στο Ορεγκόν κατέγραψε καρέ-καρέ την αρπαγή γυναίκας
Οπλισμένοι θα πηγαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές στο Τενεσί-Απόφαση του κοινοβουλίου
Η Ουάσινγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ
Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ
Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες, στις ΗΠΑ
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του