ΠΟΥ: Απαραίτητοι οι εμβολιασμοί ρουτίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Την ώρα που επιστήμονες ανά το παγκόσμιο εργάζονται για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τα συστήματα υγείας επιβαρύνονται, τα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού είναι πιο κρίσιμα από ποτέ, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το περιφερειακό γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η UNICEF.
 
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών, οι δύο οργανισμοί λένε ότι οι Κυβερνήσεις της περιοχής θα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυνατή ευκαιρία για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τις πολλές ασθένειες για τις οποίες υπάρχουν ήδη διαθέσιμα εμβόλια.
 
Όταν δεν γίνονται οι εμβολιασμοί ρουτίνας, αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται ότι το 2018, περίπου 527.000 παιδιά δεν υποβλήθηκαν στην πρώτη δόση του εμβολίου κατά της ιλαράς στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, ο ιός της ιλαράς ανέδειξε τα κενά στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη, μολύνοντας πάνω από 100.000 άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. 
 
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και τη UNICEF, η προστασία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.
 
«Η πανδημία του COVID-19 υπενθυμίζει έντονα το γεγονός ότι οι μολυσματικές ασθένειες δεν γνωρίζουν σύνορα. Όλες οι χώρες είναι ευάλωτες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ευμάρειας ή τη δυνατότητα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης, όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό περιορισμό για εβδομάδες και πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, η ταχύτητα διάδοσης και η καταστροφή που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός έχουν ανατρέψει τελείως τις ζωές» των ανθρώπων, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στο Ριάντ αν προσεγγίσει το Ισραήλ
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Συμφωνία ή επίθεση στην Ράφα;-Το παρόν δίλημμα του Νετανιάχου
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
«Καίει» την Ασία ο καύσωνας-Στους 48,5 βαθμούς σκαρφάλωσε η θερμοκρασία στη Μιανμάρ
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία