Αύξηση των νέων θανάτων στις ΗΠΑ-Ανεβαίνουν τα κρούσματα παγκοσμίως

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκόσμια, με τις ΗΠΑ να έχουν και πάλι αύξηση των νέων θανάτων, που άγγιξαν τους 2000. Εξάλλου, στην Κίνα συνεχίζουν να καταγράφουν κρούσματα, έστω και σε πολύ μικρούς αριθμούς.
 
Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 40.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, αφού χθες καταγράφηκαν άλλοι 1997 θάνατοι.
 
Οι ΗΠΑ πλέον θρηνούν σχεδόν 17.000 περισσότερους θανάτους από την Ιταλία, τη χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων παγκοσμίως.
 
Ως χθες στις ΗΠΑ καταγράφονταν 49,585 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19. Το όριο των 30.000 νεκρών ξεπεράστηκε την Πέμπτη.
 
Την είδηση ότι το όριο των σαράντα χιλιάδων νεκρών ξεπεράστηκε στη χώρα αυτή μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται σε δική του καταμέτρηση.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες διότι οι αρχές διαφόρων πολιτειών συμπεριλαμβάνουν τους θανάτους που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19 στους απολογισμούς τους, κάτι που δεν συνέβαινε ως εδώ. Η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, πρόσθεσε έτσι πάνω από 3.700 θανάτους που «πιθανόν» συνδέονταν με τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 στον επίσημο απολογισμό της.
 
Η ισχυρότερη χώρα του κόσμου καταγράφει πάνω από 740.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνει διαρκώς τη βάση δεδομένων της.
 
Περίπου 67.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
 
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC), δημοσιοποίησαν χθες αρκετά χαμηλότερους αριθμούς ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, κάνοντας λόγο για 37.202 νεκρούς επί συνόλου 720.630 κρουσμάτων μόλυνσης (*). Ωστόσο, τα στοιχεία των Κέντρων είναι ακόμη προσωρινά, θα ανανεωθούν σήμερα Δευτέρα.
 
«Σε εθνική κλίμακα, έχουμε διενεργήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια τεστ», διαβεβαίωνε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας για ακόμη μια φορά λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν γίνει σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Εξάλλου, ο Τραμπ επανέλαβε πως η Κίνα ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και ισχυρίστηκε ότι στην ασιατική χώρα οι θάνατοι είναι περισσότεροι από ό,τι στις ΗΠΑ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο τεκμήριο γι’ αυτό.
 
Στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατέγραψε 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αριθμό μειωμένο σε σύγκριση με τα 16 της προηγουμένης, και κανέναν θάνατο στην ηπειρωτική Κίνα.
 
Τα οκτώ από τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κίνα από το εξωτερικό μολυσμένοι.
 
Από τα υπόλοιπα τέσσερα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τρία εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία, και ένα στην Εσωτερική Μογγολία.
 
Οι αρχές κατέγραψαν 49 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού.
 
Ως σήμερα ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 4.632 νεκρούς από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 82.747 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Στο Περού, ανακοινώθηκε ότι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πάνω από 15.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, αριθμός ο οποίος είναι ο δεύτερος υψηλότερος στη Λατινική Αμερική, καθώς η πανδημία συνεχίζει να σφυροκοπεί την οικονομία της χώρας που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού στον πλανήτη, αφήνοντας εκατομμύρια άνεργους.
 
Η κρίση έχει παραλύσει το Περού. Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι η περουβιανή οικονομία έχει υποστεί «πολύ σκληρό πλήγμα» για την ώρα, με ταυτόχρονα σοκ στη ζήτηση και στην προσφορά.
 
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε στο Περού την 6η Μαρτίου. Το όριο των χιλίων κρουσμάτων χρειάστηκε 25 ημέρες για να ξεπεραστεί. Μέσα σε μόλις 14 ημέρες, τα κρούσματα έφθασαν τα 10.000, τη 14η Απριλίου, κατά στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πλέον, στο Περού καταγράφονται 400 θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 15.628 κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
 
Στη Λατινική Αμερική, περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό καταγράφονται μόνο στη Βραζιλία.
 
Τη 15η Μαρτίου, η Λίμα ανακοίνωνε το κλείσιμο των συνόρων και καλούσε τους πολίτες να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης ήταν ακόμη 71. Η καραντίνα σε εθνική κλίμακα έκτοτε παρατάθηκε ως την 26η Απριλίου. Ο πρωθυπουργός Βισέντε Σεμπάγιος δήλωσε χθες ότι το lockdown θα συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες ακόμη.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα έχει εξαγγείλει πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 90 δισεκατομμυρίων περουβιανών soles (κάπου 24 δισεκατομμυρίων ευρώ), ή περίπου του 12% του ΑΕΠ, για να υποστηριχθούν τόσο οι πολίτες όσο και ο τομέας-κλειδί της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
 
Στο Μεξικό, ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ ενημέρωσε ότι μέχρι χθες 686 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη χώρα, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχονται πλέον σε 8.261 συνολικά.
 
Την προηγουμένη, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 650 θανάτους και 7.497 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.
 
Στην Τυνησία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι κατέγραψε 13 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 879 επισήμως.
 
«Έπειτα από συνολικά 766 εργαστηριακές εξετάσεις, σε 39 περιπτώσεις τα αποτελέσματα επέστρεψαν θετικά, εκ των οποίων 13 είναι νέα κρούσματα και 26 ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα», ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
 
«Από τη 2α Μαρτίου, την ημέρα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα», έχουν διενεργηθεί «16.098 εργαστηριακές εξετάσεις» στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.
 
Ως χθες στην Τυνησία των 11,7 εκατ. κατοίκων καταγράφονταν 38 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν