Πενήντα μέλη του πληρώματος του «Σαρλ ντε Γκολ» διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Πενήντα μέλη του γαλλικού αεροπλανοφόρου 'Σαρλ ντε Γκολ' διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Στρατού, προσδιορίζοντας πως τρεις ναύτες χρειάσθηκε να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους».
 
«Τα αποτελέσματα των 66 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη διαπίστωση 50 κρουσμάτων κορωνοϊού πάνω στο 'Σαρλ ντε Γκολ' », αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δύο ημέρες μετά την ενημέρωση για ύποπτα κρούσματα. «Καμία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας των ναυτών στο σκάφος δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή», προσθέτει το υπουργείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Η εστία της προσβολής των μελών του 'Σαρλ ντε Γκολ' δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το πυρηνοκίνητο σκάφος που διαπλέει τον Ατλαντικό δεν έχει έλθει σε επαφή με κάποιο ξένο στοιχείο από τις 15 Μαρτίου. Η διοίκησή του, την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει να επισπεύσει τον κατάπλου του στη Γαλλία λόγω του εντοπισμού υπόπτων κρουσμάτων.
 
«Στόχος είναι να εντοπίσουμε τη διαδρομή μετάδοσης του κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού», τονίζει το υπουργείο. Μία ομάδα των Υπηρεσιών Υγείας του Στρατού (SSA), έχει αποσταλεί από την Τετάρτη στο 'Σαρλ ντε Γκολ' με δύο επιδημιολόγους, έναν ειδικό στη βιοασφάλεια κι έναν γιατρό για τη λήψη δειγμάτων.
 
Οι τρείς ναύτες που απομακρύνθηκαν διακομίσθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σαντ-Αν στην Τουλόν για να "διατηρηθούν οι ιατρικές δυνατότητες" του σκάφους, τονίζει το υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε το πλήρωμα να φέρει υποχρεωτικά μάσκες προστασίας.
 
Μετά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο 'Θίοντορ Ρούζβελτ' το 'Σαρλ ντε Γκολ' είναι το δεύτερο σκάφος τέτοιας κλάσης που πλήττεται από την πανδημία.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ