Σασσόλι: Οι προτάσεις του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

"Οι προτάσεις της Ευρωομάδας πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε μηχανισμό που θα σώσει την Ευρώπη από τον Covid19", σχολίασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι, σε σχέση με τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup

"Θα είναι διαθέσιμος για να χρησιμοποιηθεί άμεσα για την αύξηση της ικανότητας τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά κέντρα μας, για να σώσουμε τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών", τόνισε.

"Χαιρετίζουμε τη συμφωνία της Ευρωομάδας για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα αντασφάλισης ανεργίας (SURE) και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Είναι επίσης ευπρόσδεκτη η υπόδειξη της Ευρωομάδας προς το Συμβούλιο της ΕΕ για τη δημιουργία ενός ταμείου για την ανασυγκρότηση που θα χρηματοδοτείται από καινοτόμα εργαλεία. Στη μάχη για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαδραματίσει πάντα τον ρόλο του στην υπεράσπιση των Ευρωπαίων πολιτών", σημειώνει.
 
"Απόψε οι χώρες της ΕΕ αγκάλιασαν και πάλι την τέχνη του συμβιβασμού. Η Ευρώπη έχει δείξει αλληλεγγύη - αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις μας, ώστε να μπορέσουν να περάσουν από την κρίση του Covid19. Συμφωνήσαμε με σημαντικά μέτρα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, με περισσότερα να ακολουθoύν για τη φάση ανάκαμψης", σχολίασε ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»