Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Υεμένη

  10/04/2020 09:29
Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Υεμένη

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Υεμένη

  10/04/2020 09:29
Οι υγειονομικές αρχές της εμπόλεμης Υεμένης ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, στην επαρχία Χαντραμούτ (νότια), που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκε στην επαρχία Χαντραμούτ», ενημέρωσε μέσω Twitter η κυβερνητική επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα για τη διαχείριση της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη — χώρα όπου το σύστημα υγείας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, εξαιτίας του πολέμου που διαρκεί έξι χρόνια ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που ενεπλάκη στη σύρραξη το 2015 — οι συνέπειες πιθανόν θα είναι καταστροφικές.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας