Ο κορωνοϊός ξεκλήρισε οικογένεια μέσα σε λίγες μέρες -Νεκρή η μητέρα και οι τρεις γιοι της

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Νέας Ορλεάνης των ΗΠΑ η τραγική είδηση του θανάτου μιας μητέρας και των τριών γιων της από το νέο κορωνοϊό.
 
Η πανδημία της Covid-19, που έχει προκαλέσει το θάνατο άνω των 12.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, ξεκλήρισε την οικογένεια της Αντουανέτ Φράνκλιν σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων. Η 86χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη στις 23 Μαρτίου κι οι γιοι της Χέρμαν Φράνκλιν τζούνιορ (71 ετών), Άντονι Φράνκλιν σίνιορ (58 ετών) και Τίμοθι Φράνκλιν (61 ετών) πέθαναν στο διάστημα μεταξύ 20 και 30 Μαρτίου.
 
«Είναι τρομακτικό», λέει ένας μέλος της οικογένειας
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Ιατροδικαστή της Νέας Ορλεάνης, Τζέισον Μελανσόν, επιβεβαίωσε χθες στο NBC ότι όλοι τους είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νεκροψίες για τον επακριβή προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου τους. «Ο θείος μου χάθηκε, η γιαγιά μου πέθανε, ο πατέρας μου έχασε τη μάχη και μετά πέθανε κι ο άλλος θείος μου με διαφορά επτά – οκτώ ημερών. Είναι τρομακτικό», δήλωσε ο γιος του Άντονι Φράνκλιν σίνιορ.
 
H χήρα του Άντονι Φράνκλιν σίνιορ, Ζακλίν, που απέκτησε δύο παιδιά μαζί του, απηύθυνε δραματική έκκληση στους συμπολίτες της να παίρνουν πολύ σοβαρά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αφού συνέβη αυτή η τραγωδία στην οικογένεια Φράνκλιν, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε οικογένεια. Ας το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τα παιδιά μου είναι αναγκασμένα τώρα να θάψουν τον πατέρα τους, τη λατρεμένη τους γιαγιά και τους θείους τους», τόνισε με δάκρυα στα μάτια.
 
Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Φράνκλιν ήταν μαύροι και ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι το 70% και πλέον όσων χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Πολιτεία του είναι μαύροι. «Κι αυτό απαιτεί περισσότερη προσοχή από τις Αρχές και θα πρέπει να το ψάξουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε αυτή την τάση», τόνισε. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της συγκεκριμένης Πολιτείας, στη Λουιζιάνα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 16.824 κρούσματα του κορωνοϊού και τουλάχιστον 582 θάνατοι.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας