Στους 725 οι νεκροί και στα 34,109 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία

Άλλοι 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 725. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν άλλα 20,023 τεστ από τα οποία θετικά βγήκαν τα 3,892. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε 34,109. Στην εντατική βρίσκονται 1474 άτομα και 984 είναι διασωληνωμένοι. Αποθεραπεύτηκαν 1582.
 
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της Επιστημονικής Επιτροπής, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζουν να φτάσουν τα 30 χιλιάδες τεστ την ημέρα, προσθέτοντας ότι αυξάνοντας τον αριθμό των τεστ είναι φυσικό να αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.
 
Αναφερόμενος στους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα πνευμονολογικά και ο Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τις τελευταίες μέρες κατάφεραν να διασφαλίσουν πρόοδο στη φάση που αφορά τους ασθενείς με πνευμολογικά προβλήματα, ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν νωρίτερα φάρμακα τα οποία παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς. “Σήμερα πολλές χώρες κάνουν προσπάθειες για το ίδιο φάρμακο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας ότι με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων ο αριθμός των νεκρών είναι περιορισμένος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
«Η φαρμακευτική θεραπεία αποδίδει»
“Βλέπουμε τα αποτελέσματα τη έναρξης της φαρμακευτικής θεραπείας. Η έγκαιρη φαρμακευτική θεραπεία αποδίδει”, ανέφερε. Ο Φαχρετίν Κοτζά είπε ωστόσο πως γίνονται εργασίες για την ανάπτυξη εναλλακτικών θεραπειών με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και αναφέρθηκε στην μέθοδο μετάγγισης πλάσματος αίματος. Πρόσθεσε ακόμη ότι το τουρκικό Υπουργείο δίνει προτεραιότητα και στις εργασίες για ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ανέφερε ότι καθήκοντα ασκούν πάνω από 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας στην Τουρκία.
 
Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στα δύο αεροδρόμια στην Κωνσταντινούπολη που θα μετατραπούν σε νοσοκομεία, το αεροδρόμιο της Κων/πολης και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Σαντζάκτεπε, λέγοντας ότι σχεδιάστηκαν για να έχουν από 1000 δωμάτια το καθένα και μετά την επιδημία δεν θα σταματήσουν τη λειτουργία τους. Όπως είπε θα υπάρχει η δυνατότητα όλα τα δωμάτια να μετατραπούν σε δωμάτια εντατικής θεραπείας. Ωστόσο είπε ότι αυτή τη στιγμή η πληρότητα των τμημάτων εντατικής δεν έχει ξεπεράσει το 62-63% σε όλη την Τουρκία, αναφέροντας ότι τα δύο αυτά νοσοκομεία θα γίνουν για προληπτικούς λόγους.
 
Μειώνεται ο αριθμός ασθενών στην εντατική
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι κανένα νοσοκομείο ή κλινική δεν μπορεί να πάρει αμοιβή από κανέναν ασθενή που βρίσκεται στην εντατική. “Αν γίνει κάτι τέτοιο θα κάνουμε αυτό που πρέπει”. Επανέλαβε ότι σε χώρους εργασίας και σε χώρους δημόσιους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και θα γίνονται έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι τηρείται.
 
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων που προσφεύγουν στα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι μειώνεται ο αριθμός των ασθενών στην εντατική και ο αριθμός των διασωνηλωμένων.
 
Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία με την προτροπή της Επιστημονικής της Επιτροπής φρόντισε και αγόρασε νωρίς το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία του κορωνοϊού πριν ακόμη εμφανιστεί κρούσμα στην χώρα και τώρα  στις αποθήκες της έχει ένα εκατομμύριο κουτιά του φαρμάκου. “Είμαστε μια χώρα με ισχυρές δομές στην υγεία και μάλιστα είμαστε δύο φορές καλύτεροι από τις χώρες της Ευρώπης”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “πλέον η ηλικία δεν πρέπει να είναι εγγύηση, δεν είναι. Πλέον χάνουμε και νέους ασθενείς μας”. “Μετά που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ανεξαιρέτως σε όλες μας τις πόλεις βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο στον αγώνα μας κατά της επιδημίας. Βρισκόμαστε όλοι υπό την απειλή του ιού. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον όλοι να δείξουμε την ίδια ευαισθησία, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αλληλεγγύη”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ