Σάββατο 30 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δωρεά από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για καταπολέμηση του κορωνοϊού

  07/04/2020 19:00
Δωρεά από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για καταπολέμηση του κορωνοϊού

Δωρεά από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για καταπολέμηση του κορωνοϊού

  07/04/2020 19:00
Ποσό που ανέρχεται στις 200.000 αιγυπτιακές λίρες προσέφερε σήμερα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προς την Αίγυπτο στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει ορίσει η χώρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 11.120 ευρώ) στο ειδικό ταμείο «Τάχια Μασρ» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων που στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους για την περίθαλψη των ασθενών, την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, και γενικότερα για τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον του φονικού ιού.
 
«Αυτή η μικρή προσφορά αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τον λαό της Αιγύπτου είναι μία εκδήλωση αγάπης, για να δείξουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι γενναίος, ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες», δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
 
«Για όλους τους Χριστιανούς είναι ένας Γολγοθάς που θα φέρει την Ανάσταση. Για όλη όμως την ανθρωπότητα, πρέπει να ξέρουμε ότι ο Θεός έπλασε τον πλανήτη και δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ», πρόσθεσε.
 
Και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κατέληξε: «Εύχομαι στον αγαπημένο μας Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τού δίδει ο Παντοδύναμος Θεός δύναμη, γιατί έχει πολλά χαρίσματα και θα βοηθήσει τον λαό του και όλους τους λαούς να ξεπεράσουν τη δυσκολία, και το απέδειξε με την βοήθεια που απέστειλε σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία».    
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας