Ιατρική ομάδα από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία μεταβαίνει στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο

Ομάδα Ευρωπαίων ιατρών και νοσηλευτών από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία, η οποία συγκροτήθηκε μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, αποστέλλεται αμέσως στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο για να βοηθήσει το ιταλικό ιατρικό προσωπικό στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.
 
Η Αυστρία προσέφερε επίσης περισσότερα από 3.000 λίτρα απολυμαντικών στην Ιταλία μέσω του μηχανισμού. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συντονίσει και θα συγχρηματοδοτήσει αυτή την ευρωπαϊκή βοήθεια.
 
«Αυτοί οι νοσηλευτές και οι γιατροί, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους σε άλλα κράτη μέλη είναι το πραγματικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Όλη η Ευρώπη είναι υπερήφανη για σας», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 
Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς ευχαρίστησε τη Ρουμανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία «που προσφέρουν υποστήριξη στην Ιταλία σε μια τόσο δύσκολη για ολόκληρη την ήπειρο περίοδο» επισημαίνοντας και αυτός ότι πρόκειται για την «αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη».
 
Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα από κοινού με όλα τα κράτη μέλη για να εξασφαλίσει ότι η βοήθεια διοχετεύεται εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία, πρόσθεσε.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ ενεργοποιήθηκε από την Ιταλία για την χαρτογράφηση των υγειονομικών εγκαταστάσεων, καθώς και των δημόσιων χώρων κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
 
Χθες, η Ιταλία παρέλαβε επίσης μέσα ατομικής προστασίας, η παράδοση των οποίων συντονίστηκε μέσω του Κέντρου συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ, ενώ αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν επίσης στείλει στην Ιταλία εξοπλισμό προστασίας και δέχθηκαν Ιταλούς ασθενείς για θεραπεία στο έδαφός τους.
 
Σημειώνεται ότι το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών αποτελεί τον πυρήνα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και συντονίζει την παροχή βοήθειας με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης, εμπειρογνωμοσύνης, ομάδων πολιτικής προστασίας και εξειδικευμένου εξοπλισμού σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές. Το Κέντρο εξασφαλίζει την ταχεία διάθεση της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και ενεργεί ως κόμβος συντονισμού μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, των 6 επιπλέον συμμετεχόντων κρατών, της πληγείσας χώρας και εμπειρογνωμόνων της πολιτικής προστασίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι