Ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει «θεραπεία με οξυγόνο» στο νοσοκομείο, γράφει η Daily Mail

Σε σειρά εξετάσεων υποβάλλεται σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς 10 μέρες μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό συνεχίζει να εμφανίζει επίμονα συμπτώματα, συμπεριλαμβανόμενου υψηλού πυρετού και βήχα. Σύμφωνα με την Daily Mail ο Βρετανός πρωθυπουργός «πιστεύεται ότι λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο» ενώ πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι «ρίσκαρε την υγεία του» εξακολουθώντας το διάστημα της ανάρρωσής του να εργάζεται με πυρετώδη ρυθμό.

Ένας βουλευτής υπονόησε μάλιστα ότι η επιθυμία να μιμηθεί τον ήρωά του, τον ακούραστο Γουίνστον Τσώρτσιλ, έκανε κακο στην υγεία του και ότι χρειάζεται ξεκούραση.

Mε τα συμπτώματα να επιμένουν επί δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με Covid- 19, o Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διακομίστηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «St Thomas», όπως αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου με την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ να διερωτώνται εάν μπορεί να συνεχίσει την διακυβέρνηση της χώρας. Ένοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει χθες το βράδυ το κτίριο του νοσοκομείου «St Thomas», όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των «Times». Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σήμερα θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντομινίκ Ράαμπ, όπως ανέφερε είπε πηγή προσκείμενη στη βρετανική κυβέρνηση στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως ο ηγέτης της οποίας διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση πάντως που ο Τζόνσον είναι ανίκανος να παραμείνει στη διακυβέρνηση της Βρετανίας, τότε αντικαταστάτης του έχει οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ. Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωνε καθ' όλη την διάρκεια της αυτοαπομόνωσής του στη Ντάουνινγκ Στριτ ότι τα συμπτώματά του ήταν ήπια και μπορούσε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιάσκεψης, έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος με τα μάτια του να είναι κατακόκκινα. Χθες το βράδυ, γνωστοποιήθηκε ότι ο Μπόρις Τζόνσον διακομίστηκε σε νοσοκομείο χωρίς αυτό να κατονομάζεται.

Η νοσηλεία του έγινε για προληπτικούς λόγους, όπως διευκρίνισε η Ντάουνινγκ Στριτ. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail»: «Εξέταση αίματος για να αξιολογήσουν πώς το ανοσοποιητικό του σύστημα καταπολεμά τον ιό, ηλεκτροκαρδιογράφημα για να δουν την καρδιά, όπως επίσης οι γιατροί θα αξιολογήσουν την λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, πιθανότατα μέσω αξονικής τομογραφίας», σύμφωνα με τον κορυφαίο Βρετανό επιστήμονα, καθηγητή Ρούπερτ Μπιλ , επικεφαλής ομάδας «Cell Biology of Infection Laboratory Francis Crick Institute».

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει υψηλό πυρετό και βήχα, ο 55χρονος Τζόνσον, αποφάσισε να παραμείνει στις επάλξεις. Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι καλά και εξακολουθεί να έχει τα ηνία της χώρας.

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα