Δωρεάν μάσκες μοιράζει στους Τούρκους ο Ερντογάν

Δωρεάν μάσκες προστασίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, θα μοιράζει  στους πολίτες η τουρκική κυβέρνηση.
 
Το μέτρο αφορά τους πολίτες της Τουρκίας ηλικίας 20-65 ετών και η διανομή θα γίνεται κατ’ οίκον, μέσω της υπηρεσίας κούριερ των τουρκικών ταχυδρομείων (PTT). Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να λαμβάνει ένα πακέτο με πέντε μάσκες την εβδομάδα. Για τους πολίτες κάτω των 20 και πάνω των 65 ετών ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Την απόφαση των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών-Υποδομών έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ανησυχητικά στοιχεία: Πολλοί νεκροί κάτω των 60
Την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακόμη και φιλοκυβερνητικά, αναφέρουν ότι τα στοιχεία για την πανδημία του κορωνϊού στην Τουρκία είναι ανησυχητικά, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Υγείας, το ποσοστό θανάτου ατόμων κάτω των 60 ετών εξαιτίας του COVID-19 είναι 4 φορές μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο και 9 φορές από τον παγκόσμιο.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, από τους 425 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους μέχρι τις 3 Απριλίου, το 78,7% είχαν ηλικία πάνω από 60 έτη, ενώ το υπόλοιπο 21,3% ήταν νεότεροι, ποσοστό που θεωρείται πολύ υψηλό για αυτές τις ηλικίες.
 
Οι νεαροί εργαζόμενοι εξαιρούνται από την καραντίνα
Οι νεαροί εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι εποχικοί εργάτες αγροτικών εργασιών, εξαιρούνται των μέτρων καραντίνας, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Τουρκίας, όπου οι κάτω των 20 ετών δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να κυκλοφορούν.
 
Αν και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κήρυξε την καθολική απομόνωση του πληθυσμού, αντιθέτως διέταξε την Παρασκευή την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα άτομα κάτω των 20 ετών. Επίσης, επέβαλε τη χρήση της μάσκας.
 
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όπως και του Δημόσιου, οι εποχικοί εργάτες αγροτικών εργασιών κάτω των 20 ετών εξαιρούνται της απαγόρευσης, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών σε εγκύκλιό του.
 
Οι πολίτες άνω των 65 ετών ή οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.
 
Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Τουρκία έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για το περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων αλλά δεν έχει επιβάλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχει ζητήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Κωνσταντινούπολη.
 
Η Τουρκία εκτιμάται ότι έχει 83 εκατομμύρια πολίτες και έχει καταγράψει τουλάχιστον 501 νεκρούς και 24.000 κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων αλλά δεν έχει επιβάλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχει ζητήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Κωνσταντινούπολη.
 
Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ