Κυριακή 7 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ακτίνα ελπίδας στη Νέα Υόρκη, μειώθηκε ο αριθμός θανάτων λόγω COVID-19

  05/04/2020 21:15
Ακτίνα ελπίδας στη Νέα Υόρκη, μειώθηκε ο αριθμός θανάτων λόγω COVID-19

Ακτίνα ελπίδας στη Νέα Υόρκη, μειώθηκε ο αριθμός θανάτων λόγω COVID-19

  05/04/2020 21:15
Έπειτα από αρκετές ημέρες τα πρώτα καλά νέα έρχονται από τη Νέα Υόρκη, η οποία περιμένει στις επόμενες 4-8 μέρες την κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο ανέφερε σήμερα ότι για πρώτη φορά μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων, έσπευσε ωστόσο να πει ότι είναι ακόμη νωρίς να ξέρουμε αν αυτό θα συνεχιστεί.
 
Ελαφρά μειωμένες ήταν επίσης οι διασωληνώσεις ασθενών και αυξημένα τα εξιτήρια. Τα κρούσματα στην πολιτεία ανέρχονταν σε 122.031 και οι θάνατοι 4.159. Ο κυβερνήτης είπε πως υπάρχει ελαφρά μείωση των νέων κρουσμάτων στο δήμο Νέας Υόρκης και αύξηση στα προάστια του Λονγκ Άιλαντ.
 
Παρά αυτή την αναλαμπή αισιοδοξίας, οι προειδοποιήσεις για τις επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα έντονες.
 
«Η εβδομάδα αυτή θα είναι η σκληρότερη και η πλέον θλιβερή για τις ζωές των Αμερικανών», είπε σήμερα ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ, Τζερόμ Άνταμς, παρομοιάζοντας τις μέρες που έρχονται σαν το Περλ Χάρμπορ.
 
«Θέλω να καταλάβετε πως όσο σκληρή κι αν είναι αυτή η εβδομάδα, υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ», πρόσθεσε.
 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι 323.000 με 9.171 νεκρούς. Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, Δρ. Άντονι Φάουτσι είπε πως όλοι αγωνίζονται να θέσουν τον ιό υπό έλεγχο.
 
«Θα είναι μια κακή εβδομάδα, θα υπάρχει κλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά σε μία εβδομάδα ή λίγο περισσότερο θα δούμε την γραμμή να κάμπτεται», είπε ο Δρ. Φάουτσι, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 
Το Σάββατο, η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ, ζήτησε από τους Aμερικανούς να μην το κουνήσουν από τα σπίτια τους στις επόμενες δύο εβδομάδες».
 
«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές … είναι η στιγμή που πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε (σε συμμόρφωση) με τις προεδρικές οδηγίες. Είναι η στιγμή να μην πάτε στο μπακάλικο, να μην πάτε στο φαρμακείο, αλλά να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ασφαλείς. Και αυτό σημαίνει όλοι να τηρούμε την απόσταση των δύο μέτρων και να πλένουμε τα χέρια μας», είπε η Δρ. Μπιρξ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Σάββατο στους Αμερικάνους να προετοιμαστούν για μια μεγάλη αύξηση των θανάτων, στις επόμενες δύο δυσκολότερες – όπως τις χαρακτήρισε εβδομάδες της πανδημίας.
 
«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι. Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή. Πιθανόν δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους», είπε συγκρίνοντας τους αριθμούς αυτούς με τον δύο παγκόσμιους πολέμους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας