Τα γραφεία τελετών στη Νέα Υόρκη δεν έχουν πλέον χώρο για να φυλάξουν τους νεκρούς

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι απέχουμε ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας του κορωνοϊού φτάσει το ναδίρ, στις ΗΠΑ τα κρούσματα  σήμερα έφτασαν τα 264.159 και οι νεκροί τους 6.714, 1.050 περισσότεροι από χθες. Η Νέα Υόρκη ξεπέρασε τα 100 χιλιάδες κρούσμα (102.863),

Επιπλέον 14.000 ασθενείς μπήκαν στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας περαιτέρω το νοσηλευτικό σύστημα, για το οποίο ωστόσο είναι προφανές ότι χρειάζεται συντονισμός. Το δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 κλινών πλωτό νοσοκομείο Comfort που έχει αγκυροβολήσει στη Νέα Υόρκη έχει μόνο 20 ασθενείς, καθώς θα χρησιμοποιηθεί μόνο για άτομα που δεν ασθενούν με κορωνοϊό. Ανάλογη πρόθεση υπήρχε και για άλλα νοσοκομεία εκστρατείας που δημιούργησε το σώμα μηχανικών του στρατού, όμως με απόφαση του Πενταγώνου θα δέχονται και ασθενείς με κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο κυβερνήτης Κουόμο επιτρέπει να κατάσχονται προσωρινά τα ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία που δεν τα χρησιμοποιούν και να δίδονται σε άλλα.
 
Ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη έφτασε τους 2.935 κι όπως είπε ο κυβερνήτης Κουόμο, ήταν η μεγαλύτερη αύξηση σε μία μέρα, από την έναρξη της πανδημίας.
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου γραφείων τελετών της πολιτείας Νέας Υόρκης, Μάικλ Λανότε, είπε ότι στον δήμο Νέας Υόρκης τα περισσότερα γραφεία έχουν πληρότητα και έλλειψη χώρου για τη διατήρηση των νεκρών, γιατί έχουν σημειωθεί πολλοί θάνατοι σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και σπίτια.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο χρόνος», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό επισπεύδει τις διαδικασίες στα γραφεία τελετών για ταφή ή αποτέφρωση των νεκρών.
 
Πολλά γραφεία τελετών έχουν προμηθευτεί κινητές μονάδες αποθήκευσης σορών, κάτι που πλέον γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία, που έχουν μεγάλα φορτηγά ψυγεία στους προαύλιους χώρους τους.
 
Όπως μας είπε ιερέας ορθόδοξης κοινότητας, οικογένεια νεκρού ειδοποιήθηκε ότι θα έπρεπε να παραλάβει αμέσως τη σορό του νεκρού γιατί θα την παρέδιδαν για αποτέφρωση.
 
Το ερώτημα της υποχρεωτικής ή όχι χρήσης της μάσκας προσώπου συνεχίζει να απασχολεί τη δημόσια αντιπαράθεση. Ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Ζούκερ είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι με εξαίρεση τους ασθενείς, η χρήση τους προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ενώ ο κυβερνήτης Κουόμο, αποφεύγοντας να πάρει θέση, είπε πως κι αν ακόμη φοράμε μάσκες, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα